Comisiile de buget-finanțe: Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost aprobat

| 13 dec, 13:26

Comisiile parlamentare de buget-finanțe au aprobat, duminică, bugetul Secretariatului General al Guvernului pe 2016, în sumă de 832.791.000 de lei, în scădere cu 18,25% față de cel pe 2015, parlamentarii neacceptând niciun amendament de suplimentare de fonduri.

Secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, a precizat că, pentru anul viitor, este prevăzută "o diminuare considerabilă" la titlul "Alte cheltuieli", fiind cu 23% mai puțin față de execuția preliminată pe 2015, ca urmare a faptului că nu sunt alocate sume pentru reparații de biserici.

"Diminuarea provine din nealocarea sumelor pentru reparații la biserici, întrucât am considerat că fondurile alocate în acest an de 167.000.000 au fost acoperitoare pentru efectuarea reparațiilor solicitate", a precizat Chelmu.

El a mai spus că s-au alocat sume suplimentare la cheltuieli de personal, unde se regăsește o creștere de 22 de procente față de execuția anului 2015, sumele fiind necesare pentru creșterea salarială adoptată, scrie Agerpres.

Chelmu a arătat că este prevăzută și o creștere a cheltuielilor cu bunuri și servicii de 9,22%, adică 7.000.000 de lei, prin majorarea bugetului Institutului Național de Statistică "cu sumele aferente alegerilor parlamentare și locale care vor avea loc în 2016".

"La titlul 'Cheltuieli de capital', va fi, de asemenea, o creștere de 43%, adică 6.000.000 de lei, față de execuția preliminată pe 2015, suma urmând să fie utilizată pentru alocații referitoare la desfășurarea alegerilor locale și parlamentare, pentru dezvoltarea și extinderea sistemului informatic integrat la nivelul Cancelariei primului-ministru, al SGG, precum și la instituțiile subordonate", a mai spus Chelmu.

Parlamentarii din comisii au adoptat, inițial, un amendament al deputatului PNL Vasile Horga, privind suplimentarea cu 2.000.000 lei pentru complexul de la Mănăstirea Dealu, însă nu a fost indicată sursa de finanțare și, după o pauză de consultări, comisiile au renunțat la acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ