ANI: 29 de manageri din spital, declaraţi incompatibili şi în conflict de interese

| 24 sep, 2014

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat în cazul a 29 de foşti sau actuali manageri de spital, şefi de secţie/serviciu şi foşti sau actuali directori medicali din mai multe judeţe încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese de natură administrativă şi penală.

Potrivit unui comunicat al ANI remis miercuri AGERPRES, inspectorii de integritate au întocmit 38 de rapoarte de evaluare prin care au constatat starea de incompatibilitate în cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost director de spital, opt şefi de secţie şi un fost director medical); încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către 14 persoane (doi manageri de spital, 11 şefi de secţie şi un director medical); încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către două persoane (un manager de spital şi un director medical).


Astfel, Ovidiu Mugurel Butuc, manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 februarie 2013 - 22 mai 2014, întrucât a deţinut concomitent funcţiile de manager interimar de spital şi administrator al unei societăţi comerciale.


Isidor Răducea, fost manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, judeţul Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2 februarie - 6 mai 2014, deoarece a deţinut funcţia de manager de spital şi funcţiile de membru al Consiliului de Administraţie în cadrul SC Avioane Craiova SA şi administrator la două societăţi comerciale.


Valentin Filip, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, judeţul Teleorman, se află în incompatibilitate începând cu data de 23 mai 2012, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.


Gheorghe Dincă, manager al Spitalului Orăşenesc Zimnicea, judeţul Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 25 noiembrie 2010 - 19 februarie 2014, întrucât a avut şi calitatea de reprezentant al oraşului Zimnicea în AGA la SC Apă Serv SA Alexandria.


Tiberiu Tătaru, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu', comuna Runcu, judeţul Gorj, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 10 iunie 2009 - 14 mai 2014, când a exercitat şi funcţia de kinetoterapeut în cadrul unei societăţi comerciale.


Stela Firu, manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta - Turnu Severin, se află incompatibilitate începând cu data de 4 septembrie 2012, întrucât este şi administrator al unei societăţi comerciale.


Gabriel Ţintărescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, municipiul Câmpina, judeţul Prahova, se află în incompatibilitate începând cu 1 noiembrie 2013, întrucât este şi manager de proiect în cadrul unei firme.


Alina Constanţa Filip, manager interimar al Spitalului Orăşenesc Sinaia, judeţul Prahova, se află incompatibilitate începând cu data de 8 iulie 2010, deoarece exercită şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale.


Cătălin Vişean, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2010 - 30 aprilie 2012, întrucât a deţinut simultan cu funcţia de manager al spitalului şi funcţia de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al fostului deputat Sever Voinescu.


Lidia Râjnoveanu, manager al Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, a fost declarată în incompatibilitate, deoarece deţine, începând cu data de 30 aprilie 2013, şi funcţia de medic primar psihiatrie în cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie 'Dr. Paziuc Alexandru'.


Mihai Dan Roman, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, se află în incompatibilitate din 3 ianuarie 2012, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.


Bogdan Marius Păcală, şef secţie - Spitalul de Psihiatrie 'Dr. Gheorghe Preda' Sibiu şi fost director medical interimar al spitalului, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 mai 2007, întrucât exercită şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.


Mihai Leonida Neamţu, fost director medical în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a aflat incompatibilitate în perioada 9 septembrie 2008 - 9 aprilie 2012, deoarece a fost şi administrator unic al unei firme.


Ieszenszky Geza, manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, judeţul Harghita, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 decembrie 2010 - 10 octombrie 2012, când a exercitat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.


Ioan Maniţiu, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, se află în stare de incompatibilitate începând cu 4 mai 2006, întrucât exercită simultan şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru un posibil conflict de interese în materie penală, în legătură cu semnarea unor contracte cu patru societăţi furnizoare de medicamente.


Paul Jurgen Porr, şef Secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, se află în incompatibilitate începând cu data de 9 iulie 2010, întrucât exercită şi funcţiile de manager/administrator al unei firme şi preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România. Şi în acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.


ANI susţine că spitalul a achiziţionat în anul 2013 medicamente de la SC Pfizer Ro SRL, firmă producătoare cu care Paul Jurgen Porra a încheiat, în perioada 25 septembrie 2008 - 8 aprilie 2014, opt contracte de cesiune de drepturi şi un contract de prestări servicii consultanţă şi de la care a primit beneficii financiare în valoare de 12.624 lei.


Valeria Vioara Văleanu, şef secţie - Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu, se află în incompatibilitate începând cu 23 mai 2007, întrucât ocupă şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. ANI susţine că Valeria Văleanu se află şi în conflict de interese, deoarece a obţinut foloase materiale prin încheierea de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu SC Pfizer România SRL şi SC Roche România SRL, în condiţiile în care cele două companii au încheiat contracte de furnizare medicamente cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.


Victor Ivan, manager al Spitalului Municipal Turnu Măgurele şi fost consilier local în Turnu Măgurele, se află în stare de incompatibilitate începând cu 21 mai 2012, deoarece îndeplineşte şi funcţia de cenzor la o companie. De asemenea, el a fost declarat şi în conflict de interese, deoarece Spitalul Municipal Turnu Măgurele a stabilit relaţii comerciale cu societatea comercială la care Victor Ivan era cenzor.


Marcel Pereanu, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, se află în incompatibilitate începând cu 1 martie 2011, întrucât exercită şi funcţia de administrator al mai multor societăţi comerciale şi al unei societăţi civile medicale. El se află şi în conflict de interese, întrucât societatea civilă medicală, unde el şi soţia au calitatea de asociaţi, a stabilit relaţii comerciale cu Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.


Adrian Şanta, şef Secţie - Clinica Radiologie Imagistică Medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi fost manager interimar, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2 august - 12 noiembrie 2010, întrucât a exercitat şi funcţia de medic primar în cadrul unei societăţi comerciale.


De asemenea, el a fost declarat în conflict de interese, deoarece spitalul din Sibiu a încheiat un contract de sponsorizare cu o societate comercială în cadrul căreia soţia lui Adrian Şanta deţinea funcţia de medic.


În plus, spitalul a stabilit relaţii comerciale şi cu societatea comercială în cadrul căreia Adrian Şanta a ocupat funcţia de medic primar, fiind încheiate 96 acorduri-cadru/contracte de furnizare medicamente.


Maria Diana Calcatinge, şef secţie - Spitalul Municipal Mediaş, judeţul Sibiu, a fost declarată în conflict de interese, deoarece a semnat două contracte de consultanţă ştiinţifică în domeniu medical cu o societate comercială care are relaţii comerciale cu Spitalul Municipal Mediaş şi cu care unitatea medicală a încheiat 26 de contracte şi acorduri de furnizare produse medicamentoase în perioada 2008 - 2014.


Emil Băcilă, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost declarat în conflict de interese, întrucât a încheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuală cu SC Pfizer România SRL, obţinând un folos material pentru sine în cuantum de 9.166 lei, în condiţiile în care compania respectivă a încheiat cu spitalul un acord-cadru de furnizare medicamente.


Maria Ionescu, şef serviciu - Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan' Bucureşti, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a semnat un contract de închiriere încheiat între spital şi o societate comercială în cadrul căreia fiul său deţine funcţia de administrator.


Nicolae Grigore, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, întrucât, la data de 1 aprilie 2013, spitalul a încheiat cu Clinica Polisano (clinica în cadrul căreia Nicolae Grigore a activat în perioada 2004 - 2013 ca şi medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistică de înaltă performanţă pacienţilor internaţi. În baza acestui contract, clinica a obţinut venituri de 580.752 lei.


Anda Lorena Dijmărescu, director medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, a fost declarată în conflict de interese, deoarece a avizat şi aprobat două contracte şi un acord între spital şi trei societăţi comerciale la care medicul deţine interese şi părţi sociale fie personal, fie prin intermediul membrilor de familie.


Adrian Valentin Cotârleţ, manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, judeţul Bacău, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a încheiat şi derulat contracte privind subprogramul de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin cu o societate comercială în cadrul căreia soţia acestuia deţine funcţia de asociat unic/administrator.


Florina Ligia Popa, şef secţie - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a fost declarată în conflict de interese, deoarece a încheiat contracte civile, contracte de consultanţă, contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societăţi comerciale cu care spitalul a derulat contracte de furnizare servicii medicale şi de furnizare produse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ