ANM: Valori termice apropiate de mediile multianuale, în intervalul ianuarie-martie 2014

| 23 dec, 2013

Meteorologii estimează, în intervalul ianuarie-martie 2014, un regim termic normal pentru această perioadă, cu excepţia lunii ianuarie când valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale (-3,1 grade Celsius), exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de acestea.

Potrivit estimărilor pentru următoarele trei luni, publicate pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în ianuarie, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică (37,2 l/mp), exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

În februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic (-1,1 grade Celsius) în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice (35,4 l/mp), posibil local deficitare în sud-vestul ţării. 

În luna martie, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale (3,4 grade Celsius) în sudul, sud- 
estul şi estul ţării, şi posibil sub aceste medii în celelalte regiuni. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice (35,6 l/mp). 

Meteorologii precizează că estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Tag-uri: anm, vremea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ