Anomalia anomaliilor: România are rezerve de petrol, Austria n-are, dar motorina e cu 14% mai scumpă la noi

| 30 apr, 2014

Companiile de transport de pe piaţa locală, care efectuează curse internaţionale către Europa de Vest, au decis să alimenteze exclusiv din afara României după ce guvernul a decis să introducă de la 1 aprilie noua acciză de 7 eurocenţi pentru un litru de carburant.

„Pe transport internaţional am ales să alimentăm din Aus­tria. Acolo motorina este cu 14% mai ieftină decât în România, iar un plin este suficient pentru a ajunge în ţară şi înapoi în Austria. Lovitura cea mai puternică o simţim pe transportul naţional, unde alimentăm local“, a spus Daniel Tănase, director operaţional al Wim Bosman România, o companie de logistică şi transport, cu afaceri de 11 mil. euro anual şi o flotă de 40 de camioane.

Şi Emil Ion, managing director al Wim Bos­man România, a subliniat că firma a încer­cat să atenueze pe cât posibil creşterea tari­fe­lor, în special în cazul transporturilor naţionale.

„Strategia“ de a alimenta în alte ţări nu a fost adoptată numai de Wim Bosman, ci de aproape toate companiile de transport.

„Asta facem cu toţii, alimentăm din afara României. Analizăm traseul efectuat şi ali­mentăm unde sunt preţuri mai mici. Ca­mi­oanele au instalate rezervoare foarte mari, care permit autonomii de până la 3.500 de kilometri şi nu mai alimentează din ţară, ci din Slovenia, Austria, Luxemburg sau Franţa“, a spus Ion Lixandru, vice­pre­şe­din­tele asociaţiei companiilor de logistică ARILOG.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 2014
contra
pai cum sa nu austriecii , smecheri exploateaza petrolul la fraierii de romani ,asa se intampla cel putin in zona Schela , Galati - ei iau ce nu se vede noi ce se vede , exact ca in fabula -amarasteni fac culturi de plante care sunt arse de seceta ca tot n-avem cu ce iriga . in schimb ca intr-o dusmanie motorina e prohibit de scumpa pentru noi , ca asa trebuie romanul de rand ,sa suporte toate mizeriile din cele mai vechi timpuri

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ