Românii consumă tot mai puțină electricitate

| 22 apr, 2014

România a consumat, în 2013, 49,69 TWh de electricitate, cu 5% mai puţin decât în 2012, potrivit ultimului raport privind piaţa de energie electrică.

Potrivit Autorității Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), în 2012, consumul intern a fost de 52,36 TWh. Odată cu consumul a scăzut și producția de electricitate, însă doar cu două procente.

Exportul de energie al României a crescut de două ori în 2013, față de anul precedent, ajungând la 2,47 TWh, în timp ce importurile au scăzut cu 67%, până la 0,45 TWh.

Raportul ANRE arată că Hidroelectrica a fost, în 2013, cel mai mare producător de energie electrică la nivel naţional, cu o cotă de piaţă de 28,2%, devansând Complexul Energetic Oltenia, care fusese lider pe această piaţă în anul precedent.

Printre alți producători importanți de energie sunt Nuclearelectrica (20,6%), OMV Petrom (6,3%), CE Hunedoara (5,2%) şi Electrocentrale Bucureşti (4,6%).

Producătorii de energie din surse regenerabile depășesc 7% din cota de piață.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 apr, 2014
Iordan P.
Pai daca industria noastra a papat-o politica pentru oameni , si dorinta continua a acestora de a fi someri , cine vreti sa mai consume energie ?
Pe cine ajunge la putere il intereseaza de ce castiga unii asa de mult , de ce sunt asa de multi acolo , si cat de buni sunt ei ca au eficiantizat dand oamenii afara.
Nimeni nu creeaza locuri de munca , nimeni nu e interesat de ce vor oamenii care i-au votat.
Cetatenii romani vor locuri de munca , nu somaj.
Pana a iesi lumea din nou in strada nu mai e mult , toate partidele actuale au fost la guvernare si au dezamagit pierzand timpul cu dispute politice si nefacand mai nimik pe plan economik.
Poate va treziti domnilor >>>>>

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ