ANRE: Preţurile la gaze vor scădea, în medie, cu 1,5% de la 1 mai pentru 94% dintre consumatorii casnici

| 27 apr, 15:37

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa de miercuri, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, acestea urmând să scadă, la 1 mai, în medie, cu 1,%, pentru 94% dintre clienţii casnici (2.947.221 clienţi casnici din categoria de consum B1).

Conform unui comunicat al ANRE, această scădere se datorează în principal reducerii tarifelor de distribuţie pentru SC E.ON Distribuţie România SA cu circa 8,8% şi pentru SC Distrigaz Sud Reţele SRL cu circa 2,4% şi recuperării parţiale de către societăţi a costurilor istorice cu achiziţia gazelor naturale destinate furnizării la clienţii casnici. 

Astfel, începând cu data de 1 mai 2016, pentru un număr de 1.517.273 clienţii casnici, din categoria de consum B1 (consum anual până la 2.400 mc), al căror furnizor este SC E.ON Energie România SA, preţurile de furnizare a gazelor naturale vor scădea cu circa 1,9%, iar pentru un număr 1.429.948 clienţii casnici, din categoria de consum B1, al căror furnizor este SC Engie România SA, preţurile de furnizare a gazelor naturale vor scădea cu circa 1%. 

"Având în vedere însă că de serviciul de distribuţie beneficiază toţi clienţii noncasnici racordaţi la sistemele de distribuţie, scăderea tarifelor de distribuţie este un element care ar putea genera/determina şi o scădere a preţurilor de furnizare aferente pieţei concurenţiale, în funcţie de serviciile care fac obiectul contractelor de furnizare în regim negociat şi a condiţiilor contractuale", se menţionează în comunicat. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă pe tema dezvoltării sectorului petrolier, că preţul reglementat al gazelor plătit de populaţie va scădea de la 1 mai cu 2-3%, datorită diminuării cu 6% a tarifelor de distribuţie a gazelor. 

"Chiar astăzi (miercuri - n.r.) avem un Comitet de Reglementare foarte important. Tarifele de distribuţie scad cu 6%, ceea ce va duce la scăderea preţului final la consumator de 2-3%", a susţinut Havrileţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ