Ansamblul Brâncuși NU a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

| 07 iul, 14:39

Ansamblul Brâncuși, format din Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor, nu a fost inclus în patrimoniul UNESCO.

Operele lui Constantin Brâncuși, ce pot fi admirate în Târgu Jiu, s-au luptat cu alte 36 de monumente din întreaga lume. Comitetul Patrimoniului Mondial,  întrunit săptămâna aceasta la Bonn, în Germania, pentru a examina lucrările, au decis să nu includă ansamblul în patrimoniul UNESCO.

Pe lista operelor incluse se numără: Tradițiile din Champagne și climatul din Burgundia (Franța), Siturile industriale din epoca Meiji (Japonia), Misiunea San Antonio (SUA), Zona antreprizelor portuare din Hamburg (Germania), Diarbakir și Efes (Turcia) și Drumurile din Santiago de Compostela (Spania).

Patrimoniul Mondial UNESCO include în prezent pe lista sa 7 grupe de monumente sau locuri din România: Delta Dunării, așezările săsești cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Cetatea Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș și fortărețele dacice din Munții Orăștiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iul, 15:13
Robert Georgescu
eu cred ca Basescu este de vina...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ