ANT a stabilit cum se acordă tichetele de vacanţă. Primele vouchere vor fi emise în iulie

| 17 iun, 15:02

Autoritatea Națională pentru Turism  a finalizat normele privind acordarea voucherelor de vacanță și, imediat după promulgarea Legii și publicarea în Monitorul Oficial, documentul va fi trimis pe circuitul de avizare, a declarat, miercuri, președintele interimar al ANT, Mirela Matichescu.

,,Primele vouchere ar putea fi emise începând cu 1 iulie 2015, dacă totul se face în timp. Aceste norme au fost făcute în colaborare cu industria, cu specialiști de la noi, de la Autoritate, de la Ministerul Economiei. Am făcut aceste norme închipuindu-ne că noi suntem atât angajatul cât și angajatorul și emitentul. Am abordat toate palierele', a precizat Mirela Matichescu pentru Agerpres.

Conform normelor, angajatorii prevăzuți conform ordonanței de urgență 8/2014 stabilesc de comun acord cu organizațiile sindicale legal constituite și reprezentative la nivelul unității sau acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanții beneficiarilor, contractarea achiziționării voucherelor de vacanță cu unitățile emitente, precum și forma suportului acestora, respectiv suport electronic sau hârtie.
Beneficiarul poate utiliza voucherele de vacanță pe baza actului de identitate numai pentru achiziționarea de servicii turistice de la unitățile afiliate.
Lista unităților turistice autorizate va fi transmisă emitenților de către ANT prin publicarea pe site-ul oficial propriu.
Regulile privind modul de acordare a primei de vacanță sub forma voucherelor de vacanță se stabilesc de către angajatori, după caz, împreună cu organizațiile sindicale sau reprezentanții beneficiarilor, prin contractele colective de muncă, respectiv prin regulamente interne.
Pentru unitățile din domeniul bugetar, voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale.
Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii pe suport hârtie, respectiv de la data alimentării pentru voucherele emise pe suport electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Suportul electronic pe care sunt stocate voucherele de vacanță poate fi alimentat exclusiv cu valoarea nominală a voucherelor de vacanță acordate de către angajator.
Sistemul voucherelor de vacanță pe suport electronic organizat de unitățile emitente în colaborare cu angajatorii trebuie să permită beneficiarilor voucherelor de vacanță accesul la informațiile privind utilizarea și soldul valorii nominale a voucherelor de vacanță transferate beneficiarilor.
Proiectul de lege privind aprobarea ordonanței Guvernului nr. 8/2014 modifică ordonanța privind acordarea voucherelor de vacanță și a fost adoptat de Parlament în data de 3 iunie 2015. Voucherele vor putea fi folosite doar pe teritoriul României, în limita a șase salarii brute minime pe economie (6.000 lei).

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iun, 12:39
part time
LOCURI SIGURE DE MUNCA
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ