Antena 3 a atacat Parlamentul României cu lacrimogene

| 31 oct, 2013

Nici nu i s-a cântat bine prohodul concediatului Bendeac care își întoarce acum buzunarele pe dos în căutarea zecilor de mii de euro cerute de trustul Intact pe post de despăgubire, că Mihai Gâdea, a făcut un lacrimogen apel în Parlament, solicitând o intervenție în apărarea libertății presei.

Nu, jurnalistul Antenei3 nu s-a referit, așa cum s-ar putea crede, la colegul de la Antena1, care s-a făcut vinovat de delict de opinie și un simț al umorului peste capacitățile de înțelegere ale conducerii trustului. Mihai Gâdea și-a exprimat îngrijorarea și considerațiile conform cărora postul TV la care lucrează ar fi supus unor presiuni din partea președintelui Traian Băsescu.

În cadrul dezbaterii, Gâdea a afirmat că presiunile de care s-ar face vinovat șefului statului ar pune în pericol libertatea de exprimare și statul de drept, moderatorul tv arătând cu degetul și către CSM și DNA. Trecând peste ridicolul situației menționate anterior, în care prima victimă căzută pe frontul libertății presei este Bendeac, să remarcăm inutilitatea relativă a unui demers care pare strict cel de imagine a unui jurnalist ingenios într-un efort continuu de creștere a audienței.

O asemenea intervenție în legislativul țării și-ar fi avut rostul argumentativ dacă Parlamentul nu ar fi fost atât de clar polarizat politic. Așa, pe cine să convingi când trei sferturi din Parlament este ostil președintelui? Gâdea s-a pus singur în postura ridicolă a celui care încearcă să vândă castraveți la grădinar. Mai mult, conflictul Antenelor cu locatarul de la Cotroceni este conjunctural și pălește comparativ cu miza mult mai mare a agresiunilor lui Traian Băsescu la adresa Parlamentului.

Această incongruență nefastă este mult mai veche, mai importantă și mai relevantă pentru întreaga națiune, comparativ cu pâra lui Gâdea despre tracasările la care-i supune președintele. Altfel ar fi stat lucrurile dacă Mihai Gâdea avea viziunea, puterea și luciditatea să mobilizeze întreaga presă românească și să se prezinte în fața Parlamentului ca purtător de cuvânt al acesteia și nu doar al trustului din care face parte... Atacul președintelui Băsescu la adresa libertății presei ar fi presupus însă un efort și o sinteză care depășește cu mult ”găselnițele” jurnalistice aducătoare de puncte de audiență.

Dacă atitudinea jurnaliștilor de la Intact nu ar fi doar un circ ieftin, ar trebui să realizeze că un caz de acest gen, prezentat Parlamentului României, ar trebui să fie mult mai mult decât un simplu discurs lacrimogen prin care șantajăm afectiv. Un dosar despre atacurile la adresa libertății presei ar trebui să se întindă pe toată durata celor două mandate și să fie atât de bine închegat și argumentat încât să poată fi oricând la fel de ușor prezentat și în fața Parlamentului European.

Mai rău decât s-a prezentat cazul acum nu s-ar fi putut întâmpla decât dacă, în locul lui Gâdea, în fața Parlamentului s-ar fi dus să se dezbrace printre altele și de caracter, Mircea Badea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

19 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 feb, 2014
Antonie
Teroarea antenei 3
Pana nu priponeste LEGEA cotoiul FELIX…liniste si pace n-o sa fie niciodata-n tara Romaneasca!!! Voiculescu si pseudojurnalistii de la antena 3, plus toti penalii care fac poteca la haznalele lui felix ne ingroapa de vii pe toti! Nu poti sa te faci ca nu vezi ce minciuni, dezinformari si manipulari penale se fac din celulele teoriste antena 3 si Romania tv ale lui voiculescu si ghita. Atac la securitatea nationala, daramarea statului de drept si a democratiei trebuie sa fie pedepsite promt de LEGE))))) OPRITI TEROAREA NATIONALA!!!! Opriti si lichidati celulele teroriste ale lui voiculescu!!!! LEGEA STATULUI ROMAN TREBUIE URGENT APLICATA! Atacul la siguranta nationala NU este permisa in nicio tara democratic a UE. Noi in ce tara suntem de perimitem asemenea acte teroriste facute de o grupare a celui mai mare inculpat penal care a strans in jurul lui toti HOTII!!!! FELIX VOICULESCU!!!!!
02 feb, 2014
Baicu
Cancerul Romanilor
Asta-i cancerul care ne omoara! Voiculescu..Pentru asta darama USL-ul firava democratie si ne ingroapa pe toti! Pentru asta si altii de teapa lui vedem acum asaltul mercenarilor lui felix pe justitie…Daca ne scapa LEGEA si Dumnezeu de el, li se ridica ceata de pe ochi romanilor care stau cu gura cascata la unul ca ciuvica, gadea, radu tudor, ciutacu, ursu, razvan popescu, dana grecu, oana stancu, mircea badea, bogdan chirieac, rosca stanescu..…pseudojurnalistii si pseudoanalistii platiti de voiculescu la antenna 3..Numai sa-l scape! Chiar daca pentru asta ne-ngroapa si ne izoleaza de lumea civilizata pe toti !
02 feb, 2014
Calin
Daramam tot..Nu ne lasam! D'aia n-eau ales 7.4 mil...bla..bla..bla.
, lichelele astea nu se lasă . Pentru a se salva ei de puscărie sunt dispusi să faca orice , chiar cu riscuri imense pentru acest popor . Jucati-vă cu focul , să vă văd ce discursuri vti mai avea când ne vor tăia ăstia fondurile si vor trimite cele câteva mil. de români acasă . Pentru că acolo se va ajunge . Atunci să vă văd când 2-3 mil . de români vor contribui la numărul somerilor si când nu veti mai avea bani de ajutoare sociale si pensii , pentru că industria si agricultura , singurele care puteau crea locuri de muncă le-ati nen0r0cit tot voi .
Veti regreta că nu ati făcut puscărie acum , răzbunarea poporului ăsta amărât va fi mult mai cruntă .
24 noi, 2013
NICU
grijulii
Ciinele moare de drum lung si prostul de grija altuia
13 noi, 2013
sociu
prosti
ma de foamea care e pe voi nu va certati luavar dracu de nenorociti.
01 noi, 2013
nico
fals
Antena3 a luptat mereu pentru romani, sa fie informati tot timpul cu privire la evenimentele majore din tara. E absurd sa crezi ca s-ar duce sa impresioneze cum spune articolul vostru.
04 noi, 2013
zoe
FALS
Antena 3 a facut si face rau romanilor , uitativa la emisiunile lor cu cata ciuda si furie fac emisiuni ca ne este si frica sa dam pe acest post,ne este frica sa nu iasa di TV sa ne muste
01 noi, 2013
cristi
Un articol de toata jena, Gadea nu sa plans deloc, si-a cerut doar drepturile.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ