Mihai Gâdea și Adrian Ursu au inițiat o petiție online împotriva regimului Băsescu adresată lui John Kerry

| 10 ian, 2014

Peste 46.000 de persoane au semnat, până vineri la prânz, petiţia online intitulată "Abuzurile din România trec oceanul".

Este vorba despre o scrisoare deschisă adresată secretarului de stat american John Kerry, "în numele a numeroşi români preocupaţi atât de evoluţia democratică a ţării lor, cât şi de percepţia externă a situţiei politice din România, dar şi în privinţa raporturilor dintre stat şi cetăţean prin prisma respectării drepturilor fundamentale ale omului", după cum se precizează în textul documentului, postat pe site-ul www.petitieonline.com.

În scrisoare, iniţiatorii susţin că "România a intrat în ultimii nouă ani pe o pantă periculoasă, deviind de la cursul democratic autentic spre care năzuia", situaţie pentru care îl consideră vinovat pe preşedintele Traian Băsescu.

"Acest regim, consolidat alarmant în ultimii ani, se bazează pe aservirea totală a instituţiilor de forţă şi utilizarea serviciilor secrete, dar şi a organelor de ordine publică sau chiar a structurilor fiscale pentru hăituirea sau chiar eliminarea adversarilor din viaţa publică ori pentru protejarea abuzivă a propriei clientele politice şi financiare. Mult mai gravă este însă exercitarea unei presiuni sufocante şi a unui control abuziv direct asupra Justiţiei", se arată în scrisoare.

Petiţia a fost iniţiată de realizatorii de televiziune Mihai Gâdea şi Adrian Ursu, care în final mulţumesc Statelor Unite ale Americii "pentru interesul şi sprijinul manifestate permanent pentru respectarea virtuţilor democratice şi, mai presus de orice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului".

Vineri, subsecretarul de stat american Victoria Nuland începe o vizită de două zile la Bucureşti, pentru a discuta cu înalţi responsabili din Guvernul român şi cu membri ai societăţii civile probleme bilaterale şi regionale, între care eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

49 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
Cristi
3 abjecti - petitie impotriva abjectiilor
Cum poti initia o petitie impotriva abuzurilor cand asta e ratiunea ta de a fi? Cum te poti declara impotriva mizeriilor de tot felul cand esti un gunoi nenorocit? Nu-mi vine sa cred cati au semnat petitia! Cati oameni spalati pe creier!
17 feb, 2014
hortensia
sunt penibili,jenanti,ridicoli
cei 3 martafoi sunt peste masura de redusi mintal.
17 feb, 2014
BOMBONEL
slugoi
Acesti slugoi, sef fiind raspopitul Gadea le a crescut par pe limba de atata lins posteriorul lui FELIX
11 feb, 2014
Maria
Frumos preocupare
Alceva mai aplauzibil nu puteati sa trimiteti pente ocean?Nu va puteti ocupa de coruptie si nu se sting nici 1 euro in buget dela hoti. Poporul nu poate achita intretinerea ca nu are din ce dar va ocupati de curul presedintelui. Alceva nu face antena 3 de cit Besescu.Atita probleme avem si acum ies din puscarie ce va fi? Nici cei lalti nu au loc de munca si cind va veni leprele. Tineretul nu are loc de munca la asta nu va ganditi? numai curul lui presedinte. Ce sa asteptam dela oameni ce nu au de cit birfa. Frumos DonuleBadea si Gadea.
11 feb, 2014
adi ursu
correct!!!!
16 feb, 2014
patriotul
Ridicol!
E ridicol un asemenea demers mai ales ca oricum Basescu nu mai candideaza din noiembrie 2014! Oamenii de presa sunt foarte importanti pentru dezvoltarea societatii - dar cei mai multi actioneaza in aceasta mocirla a politicului fara continut! Ca roman adevarat rog pe ziaristii adevarati sa dezvolte teme cu adevarat de interes nationat si cu efecte in cadrul societatii( de exemplu lupta impotriva evaziunii fiscale, cheltuirea banilor publici, calitatea invatamantului, etc.)
10 feb, 2014
george
niste slugi la varan
ma prostalailor, ce petitie lansati ma handicapatilor,va face banciu varza si pe buna dreptate, sclavilor!
nu se poate fura de Basescu? va baga justitia patronul la cusca? pai nu se mai poate blat la tribunal, care va pute gura a borhot, lingaii varanului
12 feb, 2014
ADI URSU
BRAVOOOOOO!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ