SUA trimite o delegaţie în România pentru a discuta despre statul de drept

| 08 ian, 2014

Adjunctul secretarului de Stat, Victoria Nuland, efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie, iar pe agenda se vor regăsi probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Adjunctul secretarului de Stat, Victoria Nuland, efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie. La Bucureşti, Nuland se va întâlni vineri şi sâmbătă cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, notează Mediafax.

Vizita delegaţiei americane face parte dintr-un turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite în Germania, Lituania şi Franţa.

Adjuncta secretarului de Stat american John Kerry a efectuat marţi o vizită la Haga, unde s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi alte probleme de politică externă, inclusiv despre planificarea Summitului Securităţii Nucleare, comerţul transatlantic şi parteneriatul în domeniul investiţiilor şi colaborarea între Statele Unite şi Olanda în probleme globale şi europene.

La Berlin, Nuland urma să se întâlnească, miercuri, cu oficiali germani de rang înalt şi alţi oficiali guvernamentali şi europeni, pentru a discuta probleme bilaterale şi globale.

Nuland urmează să se întâlnească joi, la Vilnius, cu oficiali guvernamentali de rang înalt şi să participe la o reuniune anuală pe probleme de securitate euro-atlantică, organizată de către Ministerul lituanian de Externe, la care participă actori-cheie din cadrul comunităţii politicii externe transatlantice.

Adjunctul secretarului de Stat american urmează să efectueze duminică o vizită la Paris.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ