Antonescu: Băsescu nu are legitimitatea să critice introducerea taxei de 7 eurocenți la carburanți

| 21 noi, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că preşedintele Traian Băsescu face un "joc" anunţând intenţia de a trimite înapoi Parlamentului bugetul, punctând că şeful statului nu are legitimitatea de a aduce o critică atât de severă introducerii taxei de 7 eurocenţi la carburanţi.

"Domnul Traian Băsescu nu are cred legitimitatea să facă o critică atât de severă introducerii unei taxe, cea cu 7 eurocenţi, câtă vreme a luat măsuri şi le-a asumat, a luat măsuri domnia sa şi guvernele pe care le conducea de facto de tăiere a salariilor cu 25%, de creşterea TVA de la 19 la 24%, de multe-multe altele. (...) Eu sper totuşi să aibă responsabilitatea că acest joc, pentru că nu este decât un joc, este unul nepotrivit pentru România, pentru investitori, pentru imaginea... pentru că tot vorbeam de interesul naţional, de predictibilitate şi aşa mai departe", a afirmat Antonescu, lao emisiune TV.

El a apreciat că este "împăcat" cu bugetul pe 2014.

"Susţin ideea că aceasta este cea mai bună formulă de construcţie a bugetului pe care o aveam noi la îndemână acum. Asta nu înseamnă că sunt fericit cu bugetul. Sunt împăcat cu modul în care Guvernul, primul-ministru, ministrul Finanţelor, ministrul Bugetului şi toţi ceilalţi au lucrat la această construcţie. Cred că au făcut-o cu onestitate şi că mai mult de atât nu se putea acum", a spus Antonescu. 

Preşedintele PNL a menţionat că joi a vorbit la Guvern cu premierul Victor Ponta despre intenţia preşedintelui de a retrimite bugetul în Parlament.

"Am trecut pentru cred maxim jumătate de oră pentru a schimba câteva cuvinte cu premierul în legătură cu ceva ce dl Băsescu a anunţat ca intenţie, şi anume că va retrimite bugetul în Parlament, lucru care nu s-a mai întâmplat, şi în sensul acesta am încercat să discutăm o chestiune de calendar, să încercăm să ne coordonăm, să vedem şi în această eventualitate cum procedăm, pentru că ar trebui să avem un buget la timp. Aceasta a fost tema discuţiei", a spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că va întoarce la Parlament proiectul bugetului pe 2014, dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la benzină şi dacă vor fi menţinute alocările în cazul programelor care pot fi finanţate cu fonduri europene.

"Eu voi trimite bugetul înapoi dacă rămâne aşa. Am văzut la ministerul domnului Dragnea că este o creştere a bugetului. Haideţi să vedeţi unde merge creşterea asta: regenerare urbană, programe de regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, cresc transferurile către teritoriu de la 24 de milioane, anul acesta, la 200 de milioane, la modernizarea satului românesc cresc alocările de la 199 de milioane la 800 de milioane şi la infrastructură de nivel judeţean cresc alocările de la 77 de milioane la 500 de milioane. Asta înseamnă o alocare suplimentară de 1,2 miliarde pentru administraţiile locale. Dar în ce condiţii? În condiţiile în care toate programele acestea sunt finanţate şi cu bani europeni", a susţinut preşedintele, ieri seară, la o altă emisiune TV.

Tag-uri: antonescu, basescu, buget
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ