Antonescu: Bugetul e o victorie a lui Traian Băsescu

| 19 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a cedat pe Legea Bugetului în fața lui Traian Băsescu, a susţinut Crin Antonescu la Digi 24. Șeful liberalilor a adăugat că este o victorie a președintelui, pentru că a spus de mai multe ori că bugetul se putea face fără acciza de 7 eurocenți și s-a făcut.

Crin Antonescu a declarat că Guvernul a cedat condițiilor lui Traian Băsescu în problema bugetului și că nu a fost foarte bucuros în această privință. „N-am fost foarte bucuros. Legea bugetului este cel mai important proiect de lege pe care un guvern, într-un an, îl înaintează. Este expresia cea mai clară a ansamblului politicilor sale publice. Când construiești un proiect de buget te gândești bine”, a spus Crin Antonescu, conform Digi 24 .

„Până la urmă, când s-a ajuns la ideea cu creșterea accizei, ea a fost bine documentată și noi am avut o discuție asupra ei. Noi am fost de acord, am asumat-o și am susținut-o public. Noi am considerat că această creștere a accizei este o chestiune suportabilă, care poate fi folosită și pentru fondul de autostrăzi și mai ales care permite o evoluție progonozată de către noi: la 1 iulie, reducerea CAS-ului”, a subliniat el.

Când s-a luat prima dată decizia am spus asta este, pe asta mergem. Când a ieșit prima dată președintele și a spus că vrem să facem bani de partid, am mai avut o discuție și am spus: aveți vreun motiv să reconsiderați? Poate că are dreptate, se poate, putem face altfel? Nu! Dimpotrivă, dinspre zona prim-ministrului președintele a fost ocărât în fel și chip”, a explicat Antonescu.

Președintele PNL a mai spus că nu știe de ce a cedat Victor Ponta în această privință în fața lui Traian Băsescu.

„Din punct de vedere politic a fost, după părerea mea, o înfrângere totală, o victorie pe care domnul Băsescu nu o merita, dar pe care nu o putem ascunde. Pentru domnul Băsescu este o victorie, pentru că s-a dovedit că se putea face altfel și pentru că s-a făcut altfel. În sensul acesta, n-avem ce discuta de data aceasta. Sper ca prim-ministrul și ministrul finanțelor să tragă învățătura că un buget trebuie făcut foarte serios și când ai spus: ăsta e, ăla e!”, a declarat Crin Antonescu.

Șeful liberalilor a adăugat că un lucru care l-a mâhnit a fost faptul că în această grabă, Victor Ponta a uitat să comunice public decizia luată la Cotroceni și a comunicat-o președintele într-o conferință de presă, acest aspect fiind o atribuție a Guvernului.

Despre comparația Ponta-Boc, președintele PNL a negat că a făcut-o și a argumentat că a comparat două momente.

„Într-adevăr, momentele sunt comparabile”, a spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ