O săptămână plină de succes pentru primul-ministru

| 20 dec, 2013

Patru mari realizări a avut Victor Ponta în această săptămână, toate implicând întâlniri cu oameni politici de prim-rang: Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Klaus Iohannis și Traian Băsescu.

Ultimele zile au fost pline de evenimente politice, unele dintre ele mediatizate mai mult decât ar trebui, altele extrem de importante, dar ignorate.

Luni, Victor Ponta a semnat împreună cu Primarul General Sorin Oprescu un protocol pentru realizarea unei Săli Polivalente moderne. Noua arenă multifuncțională va avea o capacitate de 12.000 de locuri și va beneficia de o finanțare de 50 de milioane de euro din partea Guvernului, bani care vor fi acordați în două tranșe anuale. Potrivit lui Sorin Oprescu, arena situată în Complexul Sportiv „Lia Manoliu” urmează a fi inaugurată la finalul anului 2015. Ponta a reușit astfel să dea contur unui proiect ce stagna de ani de zile, proiect despre care a vorbit încă de la primirea primului mandat de șef al Guvernului.

Miercuri, premierul a reușit să îl înduplece pe principalul său adversar politic, Traian Băsescu, să semneze bugetul pentru anul 2014, ceea ce a dus la deblocarea unei situații de criză, vizibilă în special în fluctuațiile cursului valutar leu-euro. O dovadă de tenacitate și o demonstrație a capacităților de negociere, spun eu, o cedare în fața președintelui, spun adversarii săi. Un lucru este clar: Ponta a reușit să îl deposedeze pe Băsescu de principalul instrument cu care șantaja Guvernul și USL, ceea ce reprezintă o importantă victorie politică.

Joi, primul-ministru a participat la inaugurarea a trei tronsoane, din cele patru, de pe autostrada Sibiu-Orăștie, împreună cu primarul Sibiului și totodată prim-vicepreședinte al PNL, Klaus Iohannis. În legătură cu acest subiect, presa a fost mai mult ironică, ignorând faptul că autostrada a fost gata la timp iar constructorii și-au primit toți banii, ceea ce demonstrează voința politică a actualului Guvern și determinarea pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Ar fi fost inaugurat și tronsonul numărul 3, dacă n-ar fi fost probleme extrem de grave cauzate de alunecările de teren din zonă. Jurnaliștii au luat în derâdere inaugurarea celor 60 de kilometri de autostradă, sentiment neîmpărtășit de locuitorii din Sebeș, care scapă astfel de cele 40 000 de automobile, majoritatea camioane, care le tranzitau zilnic orașul. Tot la capitolul autostrăzi putem adăuga și anunțarea câștigătorilor licitației pentu Comarnic-Brașov, proiect extrem de important pentru țara noastră.

Nu în ultimul rând, Ponta a reușit să-l împace și pe colegul său de alianță, Crin Antonescu, supărat pentru că nu i-au ieșit planurile legate de conducerea TVR.

O săptămână plină, în care premierul a reușit să dezamorseze două mari probleme, una internă a USL, cealaltă a bugetului, care afecta toată România, să demareze un proiect important pentru București să inaugureze o autostradă, și să anunțe finalizarea procedurilor pentru o alta mult așteptată. Realitatea ne arată că ultimele zile au fost pozitive pentru Guvern, dar mai ales pentru primul-ministru, în timp ce presa se chinuie să ne demonstreze contrariul. O atitudine forțat-fatalistă, adoptată de dragul audiențelor, pentru că o știre pozitivă trece neobservată, în timp ce una negativă se bucură de atenție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ