Antonescu: Decizia mea de a nu mai candida la Preşedinţie nu are nicio legătură cu Băsescu

| 02 iun, 2014

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că decizia sa de a nu mai candida la Preşedinţie nu are nicio legătură cu Traian Băsescu şi că nu este influenţată de alţi factori externi, aşa cum sugera liderul PSD, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie televizată.

'În urma alegerilor europarlamentare şi în urma demarării unui parteneriat PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat. Azi, Traian Băsescu, liderul unui partid de 6%, partid care nu este chemat şi nu este primit deocamdată la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL nu s-a făcut doar în afara oricărei inspiraţii, cu atât mai puţin al oricărui control din partea lui Traian Băsescu, dar cu excluderea explicită a acestuia şi a oamenilor săi apropiaţi din punct de vedere politic', a afirmat Antonescu înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Potrivit lui, cariera politică a preşedintelui s-ar fi putut încheia mult mai devreme, în decembrie 2012.

'Traian Băsescu a fost ţinut artificial la putere până la 25 mai de către domnul Victor Ponta, care, din laşitate sau poate şantajabilitate, a încheiat un pact politic şi de coabitare inexplicabil cu Traian Băsescu', a adăugat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că nu există niciun fel de influenţă externă în legătură cu decizia sa de a renunţa la candidatură, după ce liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat la România TV că Antonescu a fost intoxicat şi manipulat de nişte profesionişti.

'Nu ştiu ce relaţii are domnia sa (Victor Ponta - n.r.) sau ce-l determină pe domnia sa să considere că orice gest politic trebuie să fie cenzurat sau inspirat sau determinat de aceste structuri. Cred că ar fi cazul, de exemplu, ca reprezentanţi oficiali ai serviciilor speciale din România să se pronunţe asupra acestor lucruri, ca să nu fim în situaţia penibilă ca prim-ministrul unei ţări pe care o conduce să vorbească prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa ţară. (...) Eu înţeleg foarte bine că oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice, oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică şi ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conştiinţa lor, fără să fie influenţaţi, constrânşi, manipulaţi de structuri, de oameni, de alte lucruri', a mai afirmat Crin Antonescu. 

El a spus că este ţinta unor atacuri venite din partea lui Victor Ponta şi a partidului său.

'Constat după 48 de ore că şi în situaţia în care eu am anunţat că nu mai candidez continui să fiu centrul spaimelor şi atacurilor domnul Ponta şi celor din jurul său. (...) Decizia mea nu este un pas înapoi, este un pas înainte, este un semnal pentru toată lumea încremenită în poziţii stupide, viguroase, dar stupide de a da o şansă României de a avea o alternativă în această toamnă', a arătat preşedintele demisionar al PNL.

Antonescu a mai spus că marea miză pentru Victor Ponta şi PSD este controlul justiţiei şi al serviciilor speciale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ