Ponta: Italia, un exemplu pozitiv că putem să trăim împreună ca europeni şi ne putem respecta

| 02 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni, într-un discurs rostit cu ocazia sărbătorii naţionale a Republicii Italiene, că Italia reprezintă un exemplu pozitiv că popoarele europene pot trăi împreună şi se pot respecta între ele.

'Mulţumesc poporului şi Guvernului italian pentru viaţa pe care mai mult de un milion de români au găsit-o în Italia şi cred că Italia este un exemplu pentru alte ţări - nu vreau să zic Marea Britanie, alte ţări - vreau să spun că Italia este un exemplu pozitiv că suntem toţi europeni, că putem să trăim împreună, că putem să ne respectăm toţi între noi', a spus Ponta la o recepţie organizată la reşedinţa ambasadorului Italiei la Bucureşti, cu ocazia sărbătorii Republicii Italiene.

Pe de altă parte, el s-a arătat sigur că în timpul preşedinţiei italiene a Uniunii Europene, care va fi în semestrul doi, se va împlini dorinţa României de a face parte din Spaţiul Schengen.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis salutările sale cetăţenilor italieni cu ocazia sărbătorii republicii şi a evocat originea latină comună a românilor şi italienilor.

La recepţie au fost prezenţi ambasadori acreditaţi la Bucureşti ai unor state precum Germania sau Grecia şi însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, Duane Butcher, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, senatorul Georgică Severin, deputatul Petre Roman.

Tag-uri: psd, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ