Ponta: În urmă cu 15 ani eram cunoscuţi pentru hackeri, acum lucrurile s-au schimbat

| 02 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că România era cunoscută în urmă cu 15 ani pentru hackeri şi tineri care încălcau legea, în vreme ce acum avem specialişti în combaterea criminalităţii cibernetice.

'În urmă cu 15 ani eram cunoscuţi în America şi în Europa ca ţara care creşte cei mai mulţi hackeri şi tineri care încalcă legea. Acum suntem cunoscuţi ca o ţară care are instituţii publice şi specialişti în combaterea criminalităţii informatice şi cred că schimbarea este esenţială', a spus prim-ministrul la ceremonia de deschidere a Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalităţii informatice din Bucureşti.

Cu acest prilej, premierul a dat asigurări că Guvernul şi celelalte instituţii ale statului român vor acorda tot sprijinul 'pentru ca activitatea oficiului să se desfăşoare în condiţii excelente'.

Totodată, şeful Executivului a amintit un episod din cariera sa de procuror legat de condamnarea unei persoane acuzate de acest gen de infracţiuni.

'În urmă cu 15 ani, ca procuror, am întocmit prima trimitere în judecată şi am obţinut prima condamnare pentru o persoană care a comis o infracţiune cibernetică. Unii spun că mai bine rămâneam procuror. Ceea ce mă bucură este faptul că România a progresat enorm în ceea ce priveşte legislaţia, dar şi instituţiile de aplicare a legii în acest sens', a povestit prim-ministrul.

În cadrul ceremoniei, şeful Oficiului Consiliului Europei pentru combaterea criminalităţii cibernetice, Alexander Seger, i-a mulţumit lui Victor Ponta pentru că în urmă cu un an s-a oferit să găzduiască la Bucureşti acest oficiu, cu ocazia vizitei la Bucureşti a secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ