Iohannis: Sunt dispus să candidez la Preşedinţie. Iau în calcul foarte serios varianta să-l ÎNVING pe Ponta

| 02 iun, 2014

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a reafirmat luni că în cazul în care i se va propune este dispus să candideze la prezidenţiale, punctând că ia în calcul foarte serios varianta să-l învingă pe Victor Ponta în această competiţie.

 

'Dacă partidul îmi va propune acest lucru, eu sunt dispus să candidez', a spus Iohannis, la Realitatea TV. El a precizat că 'este o chestiune care trebuie să vină dinspre partid', nu de la el.

Liderul liberal a spus că o candidatură la prezidenţiale trebuie discutată la modul cel mai serios în organizaţiile PNL.

'Cred că este un demers care se potriveşte foarte bine cu modul în care noi, liberalii, le vedem ca partid, dorim o consultare a partidului. (...) Probabil că în câteva săptămâni putem vorbi de candidatul nostru, al PNL, după care va exista o procedură de armonizare a punctelor de vedere şi selectarea unui singur candidat, care va fi candidatul PNL-PDL', a declarat Iohannis.

El a precizat că în situaţia în care ar candida la Preşedinţie îl vede pe preşedintele PSD drept un competitor redutabil şi că 'ia în calcul foarte serios varianta să-l învingă pe Victor Ponta în cazul în care se va ajunge acolo'.

Preşedintele interimar al PNL a menţionat că, probabil, la congresul liberalilor va fi desemnat un candidat la Prezidenţiale iar apoi se va face o sondare a candidaţilor PNL şi PDL şi în caz de egalitate se va realiza un studiu aprofundat sau se va lua o decizie politică.

Iohannis a mai spus că Antonescu îi este prieten şi l-a catalogat drept unul dintre politicienii cei mai puternici şi mai versaţi din România. De asemenea, liberalul a afirmat că înţelege gestul lui Antonescu de a nu mai candida la şefia partidului şi la Preşedinţie şi că îl susţine în această decizie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ