Iohannis: Am propus desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi alegerea liberă a celor din conducere

| 02 iun, 2014

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că a propus o serie de modificări la statutul partidului printre care desfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi alegerea liberă a celor care ocupă funcţiile de conducere în partid.

'Am propus ca toate funcţiile eligibile să fie la alegere liberă, deci nu se va merge - după propunerea mea, sigur - nu se va merge pe listă, pe moţiune cu o listă de persoane, ci fiecare poziţie începând de la preşedinte la vicepreşedinte, la secretar general se va ocupa prin competiţie directă în cadrul partidului. De asemenea, am propus să se renunţe la poziţia de prim vicepreşedinte', a spus Iohannis, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Liderul interimar al liberalilor a afirmat că pe lângă modificarea statului, la congres se va discuta şi apartenenţa PNL la PPE. 

'Am hotărât (în cadrul BPN - n.r.) să discutăm apartenenţa PNL la grupul PPE. Este o temă foarte importantă care va fi dezbătută prima dată în organizaţiile judeţene şi pe urmă la congres', a arătat Klaus Iohannis. 

Acesta a precizat că a propus păstrarea numărului de 31 de vicepreşedinţi şi alegerea în continuare secretarului general de către congres. 

Congresul extraordinar al PNL va avea loc pe 28 - 29 iunie, la Bucureşti, urmând să participe peste 1.500 de delegaţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ