Cum a fost împins Antonescu până aici

| 02 iun, 2014

Sfătuit prost și, foarte probabil, chiar manipulat de oameni care în realitate serveau interesele lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a ales să forțeze ieșirea din ALDE, să oficializeze colaborarea cu PDL și să facă front comun în perspectiva prezidențialelor cu democrat-liberalii lui Vasile Blaga.

Crin Antonescu și-a recunoscut eșecul sâmbăta aceasta, alegând să iasă din competiția pentru fotoliul de la Cotroceni. „Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea. Ştiu la fel de bine clasa politică românească, eu ştiu că oamenii politici adevăraţi schimbă sondajele. Am tot ce e necesar pentru această luptă. Nu am timp să vindec resentimente. Conştient că e urgent ca eforturile de unificare a dreptei să meargă înainte, anunţ intenţia de a nu candida la preşedinţia României”, a spus Antonescu, într-o conferință de presă în care și-a anunțat și demisia din funcția de președinte interimar al PNL.

Antonescu iese astfel dintr-o competiție în care, până în urmă cu aproximativ un an, pornea ca mare favorit. De atunci încoace însă, liderul liberal a făcut greșeală după greșeală, trădând rând pe rând toate angajamentele asumate în fața electoratului: a blocat reforme importante ale guvernului USL, a abandonat procesul de modificare a Constituției, a rupt Uniunea și s-a aliat cu partidul care a impus tăierea pensiilor și a salariilor împotriva unui guvern care continuă programul Uniunii.

Toți acești pași l-au costat imens pe Crin Antonescu la capitolul încredere și intenție de vot. Urmare a comportamentului inconsecvent, Antonescu s-a prăbușit în sondaje și a ajuns dintr-un candidat care avea șanse să câștige la pas fotoliul de la Cotroceni, unul care mai putea doar să spere că va intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Numai că Antonescu a reușit să își saboteze și această ultimă șansă în bătălia pentru președinția României. Sfătuit prost și, foarte probabil, chiar manipulat de oameni care în realitate serveau interesele lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a ales să forțeze ieșirea din ALDE, să oficializeze colaborarea cu PDL și să facă front comun în perspectiva prezidențialelor cu democrat-liberalii lui Vasile Blaga.

Or, această ultimă „găselniță” care rupea efectiv PNL de propriul electorat a reprezentat picătura care a umplut paharul în ceea ce îl privește pe Crin Antonescu. În ciuda încercării de a pretinde că ar fi fost în continuare cel mai puternic candidat din zona de dreapta, Crin Antonescu ajunsese în ultima perioadă în sondaje să fie cotat cu o intenție de vot cu o singură cifră.

Așa încât, într-un gest de tristă disperare, Crin Antonescu a abandonat cursa prezidențialelor, împlinind astfel visul lui Traian Băsescu. În urma lui, PNL-ul încape pe mâinile lui Klaus Iohannis, personaj care, în ciuda bagajului ridicat de încredere de care beneficiază în sondaje, s-a dovedit a fi cu totul incapabil să funcționeze ca o locomotivă electorală pentru partid până și în propriul fief electoral. Ceea ce înseamnă implicit că Iohannis nu poate fi considerat un candidat cu șanse reale în competiția pentru Palatul Cotroceni și nu este exclus ca până în toamnă Traian Băsescu să ofere cu mărinimie PNL și PDL ”soluția” Udrea, mult mai atractivă acum că Antonescu a fost scos din joc de manipulările orchestrate dinspre Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ