Cine este femeia graţiată de Traian Băsescu

| 03 iun, 2014

Femeia graţiată de preşedintele Traian Băsescu provine dintr-o comună din judeţul Călăraşi. Angela Lican a fost graţiată de preşedintele ţării, ea fiind acuzată de furt calificat şi condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare.

 

Angela Lican fusese condamnată la 2 ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat. Situaţia familială grea şi moartea unui nou-născut de doar 5 luni în timp ce femeia se afla încarcerată la Penitenciarul Târgşor l-au determinat pe preşedinte să îi redea libertatea femeii. Acum, cei 5 copii şi soţul ei o aşteaptă cu braţele deschide acasă, potrivit România TV.

Băiatul împreună cu tatăl său au ţinut locul mamei cât timp femeia a fost închisă. Ei trăiesc în condiţii foarte grele, într-o casă de chirpici. Pe Angela Lican o aşteaptă acasă cinci copii, unul de doi ani, altul de patru, un băiat de 13 ani şi alţi doi care deja au împlinit 18 ani. Fetiţa născută atunci când a primit sentinţa definită de condamnare la închisoare a murit.

Vecinii spun că situaţia grea de acasă a împins-o la furat. De obicei, muncea cu ziua. Din când în când mai venea în Capitală, după flori. A fost prinsă la furat şi condamnată.

Vestea că Angela Lican a fost graţiată de preşedintele Traian Băsesu a scos întreg satul afară din case.

"Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Angela Lican este mamă a cinci copii, cel de al șaselea decedând la vârsta de 5 luni, în timpul în care dumneaei era încarcerată. Niciunul din copii nu merge la școală, iar familia are o situație materială precară, singurele venituri fiind alocațiile copiilor și ajutorul social. În prezent, doamna Angela Lican se află în executarea pedepsei, fiind încarcerată la Penitenciarul de Femei „Târgșor” (Târgşorul Nou, județul Prahova)", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ