Traian Băsescu a semnat prima graţiere din acest mandat

| 03 iun, 2014

Traian Băsescu a semnat, marţi, primul decret de graţiere din acest mandat. Şeful statului a graţiat, din motive umanitare, o mamă a cinci copii, care a fost condamnată la închisoare pentru furt calificat.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marți, 3 iunie a.c., Decretul de grațiere a doamnei Angela Lican pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Angela Lican este mamă a cinci copii, cel de al șaselea decedând la vârsta de 5 luni, în timpul în care dumneaei era încarcerată. Niciunul din copii nu merge la școală, iar familia are o situație materială precară, singurele venituri fiind alocațiile copiilor și ajutorul social. În prezent, doamna Angela Lican se află în executarea pedepsei, fiind încarcerată la Penitenciarul de Femei „Târgșor” (Târgşorul Nou, județul Prahova)", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În luna martie a acestui an, Traian Băsescu a spus că nu a făcut multe graţieri în primul mandat, dar în al doilea mandat nu a mai făcut niciuna, nici măcar pe motive umanitare.

El a ţinut să sublinieze că graţierea este un act al preşedintelui şi atât. Şeful statului a explicat că dacă în primul mandat avea semne de întrebare cu privire la voinţa justiţiei de a funcţiona, în cel de-al doilea nu a mai avut motive să creadă că cea mai mare parte a justiţiei nu ar funcţiona.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ