Antonescu: Dacă eu sunt mort, Zgonea nici nu se naşte. Ponta e singurul care mai depinde de Băsescu

| 03 iun, 2014

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că dacă el ar fi "mort politic" cum susţin reprezentanţi ai PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea "s-ar putea să nu se nască niciodată", el opinând totodată că Victor Ponta e singurul care mai depinde politic de Traian Băsescu.

Antonescu a declarat, într-o emisiune la Realitatea Tv, că în înţelesul liderilor PSD ar fi că o carieră politică depinde exclusiv de funcţiile pe care politicienii le obţin.

"Dacă nu câştigi nişte alegeri, dacă nu ai neapărat o funcţie, eşti un om mort. Observaţi că în limbajul domnului Ponta e o recidivă, când am demisionat de la Senat a declarat că sunt mort. Totuşi eu am mai apucat să mai trăiesc, ca să-mi dau demisia şi din conducerea partidului sau din candidatură, iar a spus mecanic: e mort. A spus şi Zgonea. Acum lăsăm la o parte că lui Zgonea i-aş putea replica faptul că eu oi fi mort, dar dânsul nu s-a născut şi s-ar putea să nu se nască niciodată. Ideea asta a lor că dacă nu mai eşti într-o funcţie, o demnitate de stat, eşti un om mort, e nesănătoasă", a spus el.

De asemenea, Antonescu a reiterat opinia că în urma alegerilor europarlamentare cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat, chiar înaintea finalizării mandatului.

"La ora actuală, însă, lucru foarte interesant, care într-un fel îl ţine în scenă pe Traian Băsescu şi îl va ţine până în decembrie - nu doar în mandat - este că mai există un om, un singur om, care depinde politic de Traian Băsescu. Nici Elena Udrea nu mai depinde politic de Traian Băsescu, dacă vrea să facă politică trebuie să o înceapă pe picioarele ei. Şi nu-s convins că nu poate să o facă. Un singur om mai depinde de Traian Băsescu în ţara asta: Victor Ponta", a declarat Antonescu.

El a afirmat că, dacă Traian Băsescu ar pleca, actualul premier ar fi "pierdut" din punct de vedere politic.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat ironic, sâmbătă, renunţarea lui Crin Antonescu de a candida la preşedinţia României, întrebându-se:"Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa?"

"Ce trist! Cine să-l voteze, dacă proiectul USL l-a destrămat domnia-sa? Era normal să nu mai candideze, din punctul meu de vedere nu e o mare pierdere pentru România, cred că este un câştig. E treaba domniilor lor (n.r.-PNL-PDL) pe cine desemnează, să facă ce cred ca dreapta să se unească. (...) El este mort politic de foarte mult timp, eu am spus şi am repetat acest lucru. Cariera lui politică s-a încheiat în momentul în care a decis să rupă PNL din USL", a comentat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea acestei formaţiuni politice.

"Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru poetoni şi nu pentru baroni", a spus Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ