Ponta: România a făcut progrese în combaterea corupţiei şi evaziunii fiscale

| 03 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi la Palatul Parlamentului că România a făcut progrese mari în domeniul economic, în combaterea corupţiei şi a evaziunii fiscale, lucruri care se regăsesc în recomandările transmise luni României de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2015.

"România a făcut progrese foarte mari în domeniul economic. Eu am văzut recomandările, dar trebuie făcute în continuare (progrese - n.r). La fel în domeniul combaterii corupţiei, am văzut şi astăzi şi vreau să felicit instituţiile statului - Parchet, Poliţie - care au acţiuni de combatere a evaziunii fiscale. Lucrul acesta deja se simte la încasările de la buget şi e un efort care nu trebuie oprit niciodată. (...) Nu trebuie oprit în niciun fel procesul de reformă a sănătăţii, acolo trebuie investiţii mai mari, trebuie categoric o remunerare mai bună a personalului - medici, asistenţi - şi un respect esenţial pentru beneficiarul actului de sănătate. La fel se întâmplă şi în educaţie. România e o ţară vie, care se schimbă tot timpul, care trebuie să rămână cu instituţii puternice", a spus Ponta.

Recomandările transmise luni României de Comisia Europeană pentru perioada 2014-2015, în număr de opt, se referă la implementarea programului de asistenţă UE-FMI, implementarea strategiei bugetare pentru 2014, accelerarea reformelor din sectorul sănătăţii, consolidarea măsurilor active de ocupare pe piaţa muncii, creşterea calităţii şi accesibilităţii educaţiei şi formării profesionale, creşterea eficienţei şi eficacităţii transferurilor sociale, accelerarea eforturilor de consolidare a capacităţii administrative, promovarea competitivităţii şi eficienţei în sectoarele de transport şi energie.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ