Antonescu: Dreapta nu înseamnă polaritatea PSD-Băsescu. Nu scăpăm de baroni cât nu avem clasă mijlocie

| 16 mai, 2014

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, cu ocazia lansării programului economic al partidului, că discuţia despre unificarea dreptei nu se poate face în funcţia de "polaritatea falsă" PSD-Băsescu, menţionând că doar prin creşterea clasei de mijloc pot fi eliminaţi baronii şi feudalismul.

"S-a dezvoltat greşit, dar din ce în ce mai insistent şi prevăd o înteţire, a unei discuţii despre dreapta. Mai mult şi mai imprudent, despre unificarea dreptei. Spun mai imprudent pentru că nu suntem în situaţia în care să ne fie clar multora dintre noi ce înseamnă dreapta spre a putea vorbi despre unificarea dreptei. Refuz în continuare să definim dreapta prin ceva ce s-ar formula anti-PSD sau să definim stânga prin ceva ce s-ar formula anti-Băsescu. Refuz polaritatea falsăPSD-Traian Băsescuşi asociaţii. Avem nevoie de o discuţie despre dreapta. (...) Noi punem în discuţie acest proiect şi pentru a discuta despre dreapta, cu acest proiect noi spunem de fapt ce înseamnă dreapta pentru noi", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că unul dintre elementele esenţiale ale unei orientări de dreapta vizează formarea unei clase de mijloc consistente.

"Este foarte limpede că vorbim degeaba despre stat de drept, despre democraţie reală, despre dispariţia sau alungarea baronilor dacă nu vom reuşi ceva în ce înseamnă construcţia clasei mijlocii. Putem să condamnăm baronii de dimineaţă până seara, putem să triplăm forţele parchetului, DNA-ului, poliţiei şi cui vreţi. Nu vom scăpa de baroni câtă vreme nu vom avea clasă mijlocie. Pentru că nu există altă ieşire din ceea ce încă se înverşunează să fie feudalismul românesc, decât clasa mijlocie", a mai afirmat Antonescu.

El a menţionat că o clasă de mijloc poate fi construită doar printr-o economie liberală, doarece nu s-a construit nicăieri în alt mod.

Preşedintele PNL a declarat că programul economic al liberalilor este unul radical şi curajos.

"Este un program care plecând de la constatarea că măsurile cu ţârâita, graduale, nu au rezolvat nimic. Cu un exemplu foarte bun, de fapt singura măsură radicală pe care un guvern a avut curajul să o ia, şi anume cota unică de impozitare, e singura care a avut efecte majore în economie. Programul acesta este radical şi curajos pentru că propune o rupere de ritm, pentru că propune o asumare de profil de guveranare. (...) Acestui Guvern îi reproşăm o lipsă de identitate, lipsa de profil în guvernare. E o guvernare de azi pe mâine, din inundaţie în inundaţie şi din statistică în statistică. Nu e o guvernare care are opţiuni, ori acest program propune opţiuni", a afirmat Antonescu.

El a susţinut că din această perspectivă dreapta presupune "să fii convins că nu poţi reduce evaziunea fiscală doar cu Fiscul şi cu poliţia şi iar cu DNA, ci să crezi că prima măsură e să stimulezi conformarea voluntară".

"Dreapta înseamnă să crezi că o construcţie bugetară se face în funcţie de o filosofie fiscală, şi nu o politică fiscală în funcţie de construcţia bugetară", a mai susţinut preşedintele PNL.

PNL a lansat programul "Economia liberală - Prin noi înşine", în prezenţa câtorva sute de simpatizanţi, la Palatul Parlamentului, între cei prezenţi numărându-se fostul preşedinte Emil Constantinescu şi candidaţii PNL la europarlamentare.

Tag-uri: antonescu, baroni, basescu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 mai, 2014
gica ...
Asta habar n-are ce vorbeste....nici economie nu stie si nici n-a fost patron sa vada ce inseamna masurile luate de Ponta .....filosofie, scapam de evaziune prin voluntarism...,de dreapta fara doctrina ,nu-l atacam pe basescu .,vai de el...!! dar , mereu ataca adversarul lui basescu ,prietenul de ieri , tovarasul cu care a fost votat contra lui basescu si cere ca dementul...sa-i gonim ,sa-l omoram ,sa dispara ...chiar daca economia creste ,investitiile se misca (fara pnl ...aia e !!!)...cu astia la guvernare il plangem pe boc...duceti-va in opozitie vreo 10 ani si invatati ..mai putin cu furatul si laudatul....piano...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ