Antonescu: Nu cred că este cazul ca încrederea în România sau în Guvernul României să scadă

| 13 dec, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, înainte de şedinţa BPN, că nu crede că este cazul ca încrederea în România sau în Guvernul României să scadă, în contextul reacţiilor diplomatice la modificările aduse Codului penal.

"Nu am cum să dau răspuns la acest lucru, nu cred că este cazul ca încrederea în România sau în Guvernul României să scadă. Nu cred că este cazul, dar nu am cum să răspund la această întrebare, pentru că nu am instrumentele pentru a lua în 24 de ore pulsul cancelariilor europene", a precizat Antonescu, citat de Agerpres.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, înainte de şedinţa BPN, că nu a avut nicio înţelegere sau vreo discuţie cu Victor Ponta sau cu altcineva cu privire la modificările din Codul penal. "Nu am avut vreo înţelegere de niciun fel, nici oficială, nici neoficială, nu am avut nici măcar vreo discuţie cu domnul Ponta sau cu altcineva despre modificările din Codul penal, acesta este adevărul. Nu am avut nicio discuţie măcar, darămite o înţelegere, privitoare la modificările Codului penal cu Victor Ponta sau cu altcineva", a afirmat Antonescu.

El a admis că a discutat numai despre schimbarea din statutul de funcţionar public al parlamentarilor: "Nu detalii, nu alte lucruri, lucruri pe care le-am spus şi atunci, şi a doua zi, şi ieri".

Cât priveşte declaraţia pe care a dat-o despre faptul că a avut o informaţie incompletă faţă de acest proiect, Antonescu a spus că a avut o serie de discuţii în interiorul grupului liberal cu colegi din Comisia juridică.

"Au fost o informaţie şi o interpretare incompletă. Eu contez pe buna lor credinţă. Apropo de asta, aş vrea să vă spun un lucru care mi se pare nelalocul lui. Câţiva ambasadori au fost ieri în Parlament la discuţii cu Comisia juridică. De asemenea, o delegaţie a Comisiei juridice s-a deplasat astăzi la Ambasada americană. Vreau să vă spun că reprezentanţii PNL în Comisia juridică nu au fost nici înştiinţaţi de către conducerea Comisiei, nici invitaţi. Au încercat să participe la aceste discuţii, nu erau pe liste, ceea ce mi se pare nefiresc, pentru că facem totuşi parte din coaliţie. La Ambasada americană se intră cu listă, iar ieri nu au fost chemaţi, deşi s-au interesat, deşi au căutat conducerea Comisiei", a susţinut Antonescu.

Legat de această chestiune, acesta a adăugat că este doar un lucru nefiresc.

"Dacă e vorba de toată comisia, îl semnalez ca atare, pentru că după aceea s-ar putea vorbi despre comisie, aşa, în general, şi aceasta cuprinde şi parlamentari liberali", a mai precizat preşdintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ