Tupeu a la Crin - liste comune la europarlamentare

| 14 dec, 2013

Zodia politică sub care evoluează liderul liberal, fără să mai mire pe nimeni, este cu siguranță morișca, cârâitoarea aceea de lemn folosită pe alocuri și acum pentru a speria ciorile de pe ogorul proaspăt însămânțat. Mașinăria de făcut zgomot și confuzie o ține din trădare în împăcare, într-o trădare continuă.

Abia ce i-a tras partenerului social-democrat scăunelul pe nepregătite, cu celebra suceală pe marginea modificărilor aduse Codului Penal. Fără să-și tragă măcar sufletul, în succesiune rapidă, liderul liberal declară că nicidecum să-și fi lăsat aliații în aer, n-am văzut noi bine, apoi adaugă senin că, în opinia sa, ceea ce i-ar face bine USL ar fi liste comune la europarlamentare. Inepția tehnică nici nu merită detaliată, cele două formațiuni făcând parte din grupuri parlamentare diferite în Parlamentul European, dar Crin știe bine acest detaliu și nu de ieri, de alaltăieri ci încă din 2011, de când i-a spus Victor Ponta. Aici nici nu este vorba de găsirea unor soluții sau a unui construct tehnic viabil ci doar de o sfântă și mare nerușinare, care în politică se numește simplu: tupeu.

Vedeți voi, tupeul antonescian nu este unul obișnuit, o îndrăzneală oarecare. Cel luat peste picior de adversari pentru absențe și bioritm, are acest domeniu, poate singurul, în care excelează. Când te referi la tupeul lui Crin Antonescu trebuie neapărat să vizualizezi o chestie enormă, ceva atât de mare încât nu ar putea încăpea decât în Palatul Cotroceni sau poate un tir din acela masiv și plin de luminițe, de ai senzația noaptea că pe contrasens se apropie amenințătoare o ditamai locomotivă plină de leduri albastre, pe lângă care însuși PNL este doar o remorcă hurducăită și lipsită de importanță...

Oamenii normali au în mod uzual un mecanism mental de protecție, ceva care-i împiedică instinctiv să intre într-o zonă de blocaj mental scurtcircuitant, de genul acesta. Cum să mai propui asemenea gogoriță, după tot ce ai făcut și ai zis, după trădările numeroase și rateurile punctuale în mecanismul alianței, consemnate și proaspete în memoria tuturor?! Adică partidul sovietic, legea minelor, acum și legea amnistierii și modificarea Codului Penal, nu au însemnat nimic? Dacă toate acestea nu au importanță, atunci ce mai rămâne și ce trebuie luat în considerație pe viitor? Acestea sunt întrebări care ar putea bloca pe oricine. Oricine care nu este un politician versat, cu ambiții mari, enorme, cât Palatul Cotroceni...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ