Antonescu: Nu vrem ca USL să eşueze cum a eşuat CDR

| 16 mai, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu se doreşte ca USL să eşueze aşa cum au eşuat CDR sau alianţa dintre PDL şi PSD, spunând că în România există o îndelungată tradiţie potrivit căreia, "atunci când se deschide cutia Pandorei", colegii unei coaliţii să facă schimburi de critici.

"Experienţa tristă a coaliţiilor care au mai existat, de la CDR până la marea sau nu mai ştiu cum se numea chestiunea aia cu PDL şi PSD - prima formă a coabitării, ca să spun aşa, cu domnul Boc atunci - nu vrem să eşuăm aşa cum au eşuat acele coaliţii", a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a arătat că, pentru a nu eşua, USL face eforturi care constau în primul rând în grija pentru exprimarea publică.

"Prima modalitate, prima formă de efort este să avem grijă la sensibilitatea celuilalt, la faptul că lucruri pe care nu le putem rezolva între noi nu se vor rezolva nici în comunicare publică. Eforturile constau în grija pentru ceea ce formulăm din punct de vedere public", a declarat Antonescu.

Co-preşedintele USL consideră că în România există o îndelungată tradiţie potrivit căreia, "atunci când se deschide cutia Pandorei, colegii unei coaliţii să facă schimburi de critici".

Crin Antonescu, a mai declarat, astăzi, că social-democraţii şi liberalii nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri unii altora, iar PNL ce a avut de hotărât a hotărât în Biroul Politic Naţional.

"Înainte de toate îi spun preşedintelui PSD, Victor Ponta, că fac toate eforturile de a nu citi o notă ultimativă într-o asemenea declaraţie, pentru că nu suntem în situaţia de a ne da ultimatumuri unii altora. În al doilea rând, ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a hotărât şi a spus azi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atenţia tuturor colegilor noştri asupra prevederilor unui articol din protocolul USL, am discutat şi despre afirmaţiile senatorului Sorin Roşca Stănescu", a afirmat Crin Antonescu, la o emisiune TV.

Reacţia sa vine după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu este mulţumit de soluţia colegilor liberali în cazul senatorului Sorin Roşca Stănescu, adăugând că, în opinia sa, Uniunea Social Liberală traversează cea mai mare criză de la formare.

"Cred că este cea mai mare criză pe care o are USL de la formare. De altfel, dl Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Dacă nu se face nimic, este o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună", a spus Victor Ponta.

Preşedintele social-democraţilor a spus că aşteaptă în continuare, până luni, când va fi şedinţa USL, să existe o delimitare clară."Altfel, îmi pare rău, dar nu cred că putem să găsim o soluţie pozitivă", a adăugat Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ