Antonescu: Prevederea despre preşedinţia Senatului, valabilă dacă PNL câştiga Preşedinţia ţării

| 13 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că prevederea din Acordul politic PSD, PNL şi PC privitoare la preşedinţia Senatului care revenea PC intra în vigoare în eventualitatea în care candidatul din partea PNL câştiga Preşedinţia ţării.

"Eu nu am avut niciun document secret, nici cu Daniel Constantin, nici cuVictor Ponta", a spus Antonescu la B1Tv. El a mai declarat că prevederea din Acordul politic PSD, PNL şi PC privitoare la preşedinţia Senatului care revenea PC intra în vigoare în eventualitatea în care candidatul din partea PNL lua Preşedinţia. "E limpede că prevederea privitoare la preşedinţia Senatului intra în vigoare în eventualitatea în care candidatul din partea PNL lua Preşedinţia, că doar nu era să ia PSD o Cameră, să ia o Cameră PC şi PNL să nu ia nimic", a spus Antonescu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a remis, joi, agenţiei MEDIAFAX,textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit căruia, după alegerile parlamentare, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.

Liderul PC a remis agenţiei MEDIAFAX şi textul "Acordului politic PSD, PNL şi PC", semnat în martie 2012 de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. Astfel, potrivit acordului, "la următoarele alegeri prezidenţiale, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al României revine Partidului Naţional Liberal"

De asemenea, "după următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Prim Ministru al Guvernului României revine Partidului Social Democrat". "După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator", se mai arată în documentul semnat în martie 2012. Totodată, se prevede că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ