Crin Antonescu, pus în faţa propriilor minciuni de Daniel Constantin

| 14 feb, 2014

Daniel Constantin spune că președintele PNL știa de pactul de coabitare dinainte ca acesta să fie semnat în seara de 12 decembrie și, mai mult, l-a corectat cu pixul cu câteva zile înainte de negocierile cu Traian Băsescu.

În tentativa de a oferi explicaţii cu privire la blocajul instituit la nivelul Guvernului, Crin Antonescu nu numai că nu este nici pe departe convingător, dar este şi pus în faţa unor situaţii care arată că preşedintele liberal îşi argumentează punctele de vedere cu minciuni.

Proba în acest sens este adusă de Daniel Constantin. Preşedintele conservator a dezvăluit o serie de informaţii care îl pun în serioasă dificultate pe Crin Antonescu. Acordul de coabitare, pe care Crin Antonescu l-a dezavuat şi despre care preşedintele liberal afirmase în mai multe ocazii că nu i-a fost adus la cunoştinţă îi era, de fapt, arhicunoscut. Astfel, Daniel Constantin spune că președintele PNL știa de pactul de coabitare dinainte ca acesta să fie semnat în seara de 12 decembrie și, mai mult, l-a corectat cu pixul cu câteva zile înainte de negocierile cu Traian Băsescu.

“Domnul Antonescu a spus că nu ştia de ce merge la Cotroceni, că nu ştia ce conţine Pactul de coabitare. Îmi amintesc foarte bine acele zile, în momentul în care, cu o seară înainte de acel pact, domnul Ponta m-a sunat, «Ne vedem a doua zi la biroul domnului Antonescu», pentru că avem o întâlnire foarte importantă, să discutăm ceva foarte important. (…) În momentul în care am intrat în birou, l-am văzut pe domnul Antonescu cu foile în faţă, cu pixul în mână. Când m-am apropiat de domnia sa, sigur, foaia a fost întoarsă. (…) Era Pactul de coabitare, iar domnul Antonescu, cu pixul, scria pe Pactul de coabitare. Cu alte cuvinte, ce vreau să spun: domnul Antonescu ştia exact de ce se duce la Cotroceni, ştia exact ce conţine Pactul de coabitare. Că nu l-a semnat, că s-a opus acolo, e altă discuţie, eu vă spun ce ştiu eu”, a explicat preşedintele PC.

De asemenea, Daniel Constantin dezvăluie şi culisele primului scandal din USL, în contextul alegerilor parlamentare. La acel moment, premierul Ponta a anunțat că UDMR va fi primit la guvernare, în baza unei înțelegeri dinainte de alegeri. Liberalii s-au opus ferm. Şeful conservatorilor afirmă că Antonescu fusese de acord ca maghiarii să intre la guvernare, dar s-a răzgândit după alegeri. “A fost un document semnat între domnii Ponta și Antonescu în care se spunea că, în cazul câștigării alegerilor, UDMR trebuie să vină la guvernare. S-a opus domnul Antonescu, deși exista acel acord. Pentru că dânsul nu a avut curajul să-i înștiințeze pe cei de la UDMR. Și-a asumat această responsabilitate domnul Dan Voiculescu, care se știa bine cu dânșii”, a dezvăluit Daniel Constantin.

Ambele momente evocate de preşedintele conservatorilor devoalează adevăratul caracter al lui Crin Antonescu care nu a avut nicio problemă în a călca în picioare înţelegerile anterioare în numele unor ambiţii sau mize personale. Este exact ceea ce se întâmplă şi cu USL. Proiectul politic asumat de către Crin Antonescu nu-i mai este pe plac mai marelui liberal întrucât îl constrânge să îşi asume o poziţionare de lider al puterii, în timp ce planurile sale electorale coincid mai degrabă cu discursul de opoziţie.

Atitudinea lui Crin Antonescu, prin poziţionările sale inconsecvente şi nenumăratele răzgândiri, precum şi dezvăluirile lui Daniel Constantin care demonstrează fără îndoială ca liderul liberal nu dă doi bani pe înţelegerile parafate cu partenerii săi politici, scot la iveală adevăratul profil al preşedintelui liberal. Iar concluzia este una singură – uşurinţa cu care încalcă acorduri şi înţelegeri într-un dispreţ total faţă de parteneri îl transformă pe Crin Antonescu într-un personaj politic nefrecventabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
cantautor
v-ati facut treaba cu el...
acuma este nefrecventabil..
nu-mi este simpatic,dar intre un nefrecventabil si comunisto-securisti,prefer pe primul..
hai PNL,hai pe dreapta...te asteapta poate ,multi oameni care nu au fost la vot..
hai pe dreapta....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ