Popularii europeni se lasă duși de nas de fumigenele lui Băsescu

| 15 feb, 2014

Pe sistemul una caldă, una rece, aflat la Bruxelles, Băsescu a recunoscut, în cadrul conferinței comune cu preşedintele Comsiei Europene, José Manuel Barroso, progresele făcute de instituţiile statului român responsabile de lupta anticorupţie. Asta e un praf în ochi aruncat românilor obligați să-l mai suporte la Cotroceni,

Întrebare: Ce face Băsescu când simte că-i fuge pământul de sub picioare? Răspuns: Se duce să plângă pe umărul popularilor din Parlamentul European și să le zică că ceilalți copii nu se mai joacă cu el. Situația din vara anului 2012, atunci când referendumul pentru demiterea președintelui a fost, în fapt, validat de 90% dintre români, dar familia popularilor a ignorat acest aspect și au preferat să-i cânte-n strună lui Băsescu, se repetă. Astfel, PPE atacă iar România fix pe temele pe care cucu le reia în plan intern în mod regulat, cu precizia unui ceas elvețian, iar de aici deducem că popularii europeni se lasă duși de nas de fumigenele lui Băsescu.

În condițiile în care raportul MCV publicat la sfârșitul lui ianuarie de Comisia Europeană România este lăudată pentru progresele înregistrate în ceea ce privește justiția și lupta anticorupție, liderii populari se trezesc la nicio lună diferență să arunce cu noroi și să solicite CE monitorizarea îndeaproape a Executivului de la București. Practic, liderii PPE nu au niciun fundament rațional pentru această rațiune, bazându-se doar pe spusele colegilor români care fac parte din aceeași familie politică europeană și care, prin prisma alegerilor viitoare și a lipsei unui proiect concret pentru România, recurg la aceste tertipuri pentru a câștiga capital de imagine, mai ales că activitatea constantă de denigrare a României în cei cinci ani de mandat nu îi ajută prea mult.

Pe sistemul una caldă, una rece, aflat astăzi la Bruxelles, Băsescu a recunoscut, în cadrul conferinței comune cu preşedintele Comsiei Europene, José Manuel Barroso, progresele făcute de instituţiile statului român responsabile de lupta anticorupţie. Asta e un praf în ochi aruncat românilor obligați să-l mai suporte la Cotroceni, mai ales că în spatele ușilor închise cei doi au vorbit probabil despre cel mai recent atac al PPE la adresa României și despre cum să facă s-o strecoare pe fii-sa pentru un nou mandat, vorba aia EBA e pusă pe făcut succesuri.

Delegația europarlamentarilor români din S&D au condamnat virulent atacurile venite din partea popularilor lui Băsescu. ''Am luat act cu dezamăgire de atacul lansat de prietenii  preşedintelui Traian Băsescu la adresa instituţiilor din România. Considerăm că acest atac nu doar că este nedrept, dar reprezintă şi o dezinformare cu privire la situaţia din România. (...) Din păcate,  prietenii din PPE ai domnului preşedinte Băsescu continuă să facă rău  României, prin astfel de demersuri extrem de grave. Ca şi în anii trecuţi, reprezentanţii PPE vor să îl ajute pe Traian Băsescu, dar nu şi pe români''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ