PPE trage un glonț spre guvernul României dar nimerește în cap regimul Băsescu

| 15 feb, 2014

Băsescu a făcut șpagatul literalmente să facă uitată cum-necum insolența finală din vara anului 2012, când, ascuns în spatele aliaților săi politici din grupul popularilor europeni, a sfidat voința propriului popor. Românii de rând, întrebați acum cum ar rememora vara anului 2012, în cât mai puține cuvinte, ar spune: referendum, Băsescu, Bruxelles, procurori.

Se spune că drumul spre iad e pavat cu intenții bune, cu referire directă la prietenii care, dorind să te ajute, mai rău te înfundă. O astfel de senzație am avut recent, în urma atacurilor PPE la adresa guvernului român: în loc să-l ajute pe Traian Băsescu, prietenii săi populari mai rău i-au tras-o.

De ce? Simplu. După ce mai bine de un an de zile atât Traian Băsescu cât și întreaga sa echipă propagandistică, cu ajutorul conjunctural al PDL, au depus eforturi incredibile să facă uitată perioada absolut oribilă cuprinsă între 2011 și 2012, minimizând și întorcând pe dos adevărul și amintirile românilor care s-au simțit mai umiliți ca niciodată, ultima intervenție a popularilor europeni vine să le reamintească violent tocmai partea cea mai umilitoare, de final. Cine și-ar dori așa ceva? În niciun caz Băsescu, pe care zidul popularilor din 2012 l-a salvat in extremis de furia devastatoare a românilor, dar l-au și izolat definitv. Să ne aducem aminte că primele ieșiri din șocul și amorțeala care l-au făcut pe Băsescu să tacă 3 luni după evidenta și incontestabila sa demitere din 212, au fost acele tentative ezitante și ridicole de băi de mulțime prin târguri și comune.

Băsescu a făcut șpagatul literalmente să facă uitată cum-necum insolența finală din vara anului 2012, când, ascuns în spatele aliaților săi politici din grupul popularilor europeni, a sfidat voința propriului popor. Românii de rând, întrebați acum cum ar rememora vara anului 2012, în cât mai puține cuvinte, ar spune, nu neapărat în această ordine: referendum, Băsescu, Bruxelles, procurori.

Ura populară de atunci e pe cale să reizbucnească acum, deși echipa de zgomot și șmecherii a președintelui a turnat peste ea sirop mai bine de un an. Atacul PPE, ajută coaliția partidelor aflate la putere, pentru că relansează cea mai odioasă amintire din sitoria recentă a românilor: aceea a regimului Băsescu, susținut și impus din exterior, protejat de populari și băgat pe gâtul populației neputincioase. Partidele din arcul guvernamental n u pot ignora o asemenea minge ridicată involuntar la fileul lor. Europarlamentarul social-democrat Corina Crețu a punctat imediat:

"Popularii Europeni atacă din nou România. Prietenii domnului Traian Băsescu lansează, din nou, săgeţi otrăvite către ţara noastră pe subiectul luptei anticorupţie. (...) Şi pentru că tot sunt la Bruxelles, rupţi evident de România, le recomand celor din PPE ca în loc să aplece urechea la dezinformările pe care le primesc în plic din ţara noastră, să se informeze direct de la sursă, din comunicatele Comisiei Europene pe MCV. În caz contrar, prin aceste atacuri politice total aberante la adresa ţării noastre, PPE nu face decât să demonstreze încă o dată că vrea răul României", a afirmat Corina Creţu.

E foarte greu ca românii să uite modul în care PPE l-a apărat acum doi ani pe cel a căruit demitere au cerut-o 7,4 milioane dintre cetățenii acestei țări. Cu recenta mână de ajutor pe care popularii i-au întins-o lui Băsescu, această amintire devine virtualmente imposibil de șters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

12 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 feb, 2014
BASECU
Patrihotii lui Basecu!
Cum va omoara pe toti grija de tarisoara asta. Ati fost condusi 27 de ani de un cizmar, 10 ani de un marinar betiv si tot nu ati invatat nimic. Basescu patriot - cea mai mare minciuna si prosteala nationalista bagat pe gatul romanilor in ultimii 10 ani!
16 feb, 2014
tornado!
sunteti penibili !!
Nu voi comenta aberati a unor oameni care incerca sa vada romania ca o cetate care nu vrea sa se dechida pentru lumea civlizata nu ,,,,,,,dorim sa mergem catre valorile ocidetale (adica sa muncimsi sa mintim ca in comunista tara romania si sa beneficiem de valorile ocidetale si beneficile lor nu se poate !!ROMANI SUNT PROSTI NU VAD CUM COMUNISTI LUI ILIESCU AU FURAT DEMOCRATIA SI ECONOMIA ,,,nu ne vinem tara o furam noi !,,,si au facuto cu nastase in frumte MULTUMITI LA HOTU DE NASTASE CARE ASTAZI ESTE IN PUCARIE SI ACUMA VINE TARE DIN SPATE PONTA numai ca Marine dragule ori esti prost ori este de stinga cu hotu de voiculesc !!!?? pe toti va manca in c,,,,,, r de basescu este pentru voi o amenitare bine face este un presedite adevarat!!
16 feb, 2014
nea ion
DA, SIGUR
Nu au fost 7,5 milioane de romani pentru demitere. Basescu nu se teme de nimic si de nimeni, de aia a trimis haita de procurori peste romanii amarati din toata tara, ca Dej in anii 50. Fiul poporului, un cur, o sa sfarseasca legat de pom, ca Antonescu.
15 feb, 2014
Andrei
Slabut
Slabut articolul, probabil facut la comanda pt ca inca mai crezi ca au fost 7.4 milioane de oameni la vot care l-au vrut jos pe Basescu iar de 2 ani de cand e USL-ul la putere nu au putut sa faca nimic care sa imbunatateasca situatia Romaniei avand 70% majoritate in Parlament. Basescu e 1 iar ei sunt multi si degeaba.

Cand ai o asha majoritate sa dai vina pe presedinte se cheama incompetenta. Dar asta sunt sigur ca se va vedea la vot, sper
16 feb, 2014
tica
Dar Basescu cati ani a domnit ?
15 feb, 2014
mihu
tare
cu siguranta nu stiti ca toti politruci sunt din aceiasi alianta,vezi daca au fost in FSN si apoi veti intelege,suntem cundusi de aceiasi hoti ei au afaceri comune si vezi cine la ajutat pe ponta sa inte in afaceri in Gorj, cine controleaza pertolul din marea neagra ,si altele ei sunt o familie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ