Calul troian din PNL scapără din copite: Băsescu îl așteaptă pe Antonescu cu brațele deschise

| 15 feb, 2014

După ce au agitat bagheta magică, atrâgând atenția onoroatului public că urmează miracolul din care se va naște primul partid imaculat din România, Traian Băsescu și Elena Udrea au făcut tot ce știau ei mai bine: au dat semnalul dezertării în masă din partidul ajuns sub influența lui Vasile Blaga

În contextul teribilei crize prin care trece USL, împinsă îndeosebi de Crin Antonescu secondat de Klaus Johannis, revin aburelile propagandistice cumplite din care a apărut PMP. Formațiunea pe care au moșit-o Udrea și Băsescu, a fost intens pomenită, explicată și descântată de propaganda coagulării dreptei, ca o Albă ca Zăpada, a se citi o formațiune nu numai nouă și nemaipomenită, dar cu totul și cu totul altfel, în antiteză cu celelalte formațiuni politice.

Dar toate acestea au rămas la stadiul de simple declarații de intenții, oamenii la care a recurs încă de la la înființare PMP fiind aceiași. Se subânțelege că, dacă la vremuri noi tot ei, nici metodele politice ale proaspetei formațiuni populare nu vor fi cine știe ce inovații. Din toată povestea Albei ca Zăpada, românii s-au procopsit cu încă o formațiune politică născută gata obosită, din spumele traseismului politic.

După ce au agitat bagheta magică, atrâgând atenția onoroatului public că urmează miracolul din care se va naște primul partid imaculat din România, Traian Băsescu și Elena Udrea au făcut tot ce știau ei mai bine: au dat semnalul dezertării în masă din partidul ajuns sub influența lui Vasile Blaga. Succesul acestei jenante transhumnațe politice nu numai că nu are nimic miraculos, românii fiind mai mult decât plictisiți după 23 de ani de nesfârșite permutări politice, dar putem afirma că a fost relativ. Partidul lui Blaga nu s-a rupt în două, din PDL nu s-a rupt nici măcar un sfert.

Ciorba marelui miracol al traseismului și trădării politice, după ce că nu a fost nicio sfârâială încă de la episodul plecaților din PDL, a fost pus acum la reîncălzit de Băsescu și în cazul PNL. Au survenit primele demisii ”răsunătoare”, primele trădări ”surprinzătoare”, fâsâieli fundamentale de care toată lumea știa încă de acum o săptămână: marele deputat traseist Marin Anton, un politician care s-a rostogolit de colo-colo în ultimii ani mai ceva ca o minge de ping-pong la un campionat din China, a declarat aferat că pleacă din PNL și se duce în PMP, pe motiv că nu s-a putut adapta vieții de partid dure din partidul lui Crin Antonescu. Ca să se acopere definitiv de ridicol, Anton își mai justifică inconsecvența prin speranța că PNL va ...fuziona cu PMP, la alegerile prezidențiale. Nu putem decât să ne întrebăm nedumeriți de ce s-a mai trambalat deputatul migrator, dacă este atât de convins de iminenta fuziune.

Însă gestul maroniu și declarația deputatului trădător îi mai fixează lui Crin Antonescu o temă pentru acasă. După cum se poate intui cu ușurință, dacă liderul liberal respinge total această ipoteză, ar trebui să aibă o reacție publică cu privire la năstrușnica idee a fuziunii cu PMP.

Poate că nu o respinge și, în acest caz, ceilalți căluți troieni ai lui Traian Băsescu ar putea rămâne liniștiți la ieslea PNL, fără să se mai obosească cu traseismul de la hambarul liberal până la cel al popularilor. Suntem convinși că domnii Stănișoară și Frunzăverde așteaptă cu nerăbdare această luare de poziție a liderului liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 feb, 2014
pensionar
Daca ajunge presedinte crin ,va fi mai rau ca base.
16 feb, 2014
BASECU
INVERS
Nu noi suntem obsedati de Basescu, el e de noi... Asta e ca raia capreasca, nu mai scapam de el! O jigodie penala si hoata, s-a inconjurat de slugi in justitite, care-l protejeaza.
15 feb, 2014
andrei
Basescu
Si voi ati devenit obsedati de Presedintele Basescu? Inseamna ca va e frica de tremura nadragii pe voi. A fost unul mai securist ca stapanul vostru Felix?
16 feb, 2014
unu
varanul felix este cel mai curat..securist :)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ