Antonescu face procese de intenție PSD. Crin și drobul de sare

| 16 feb, 2014

Ceea ce uită însă să spună Crin Antonescu este că incertitudinea legată de susținerea social-democraților pentru candidatura sa la prezidențiale i se datorează în totalitate. Președintele PNL a avut nenumărate ieșiri la adresa PSD și a lui Victor Ponta de o agresivitate inacceptabilă, pentru șeful unui partid aliat.

Evadat într-o vizită privată la Bruxelles, ca să scape din mijlocul unei crize politice de care este direct responsabil, Crin Antonescu se străduie să ne convingă prin intervenții telefonice la diverse posturi de televiziune că, în realitate, vina ar aparține aliaților săi din USL.

Și, fiindcă după publicarea documentului din martie 2012 încheiat între PSD, PC și PNL, șeful liberal nu mai are niciun argument valid pentru a se opune nominalizării lui Daniel Constantin ca vicepremier (de vreme ce PC era un partid și un aliat perfect respectabil pe vremea când i-a cedat postul de președinte al Senatului), Antonescu inventează noi așa-zise ”trădări” pentru a-și justifica ostilitatea față de partenerii din USL.

Ajungem astfel la ce-l doar cel mai tare pe Crin Antonescu: candidatura la președinția României. Într-o intervenție la Antena 3, Crin Antonescu a acuzat PSD că nu are de gând să își onoreze angajamentul privind susținerea candidaturii sale la cea mai înaltă funcție în stat.

”Eu cred că pentru toţi observatorii vieţii politice, ba chiar şi pentru mulţi dintre oamenii obişnuiţi, care nu fac aşa o pasiune din politică, de un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. PSD-ul, postul său oficial de televiziune, diverşi oficiali, foarte importanţi, din jurul domnului Ponta au tot strigat: că-i un partid prea mare ca să poată să lase Preşedinţia altora, că Antonescu e rău, că nu ştiu ce o să se întâmple. Sigur că nu pot fi bănuit chiar de atâta naivitate. Eu însă n-am pus pe primul loc acest lucru, am zis: Bine, d'le, n-o să mă susţină la prezidenţiale, om vedea. Hai, totuşi, să ţinem această majoritate parlamentară, acest guvern. Am fost acuzaţi că nu plecăm de la guvernare cum nu pleacă, vestita vorbă, câinele de la măcelărie. Am înghiţit-o şi pe asta. Dar ca să să mă întrebaţi acuma dacă eu cred că PSD are cel mai mic gând să mă susţină la Preşedinţie e aproape comic”, a spus Antonescu.

Ceea ce uită însă să spună Crin Antonescu este că incertitudinea legată de susținerea social-democraților pentru candidatura sa la prezidențiale i se datorează în totalitate. Președintele PNL a avut nenumărate ieșiri la adresa PSD și a lui Victor Ponta de o agresivitate inacceptabilă, pentru șeful unui partid aliat. Ca să nu mai vorbim de multitudinea situațiilor în care Antonescu a stat și a privit de pe margine cum cabinetul USL și în mod special miniștrii social-democrați devin ținta criticilor și atacurilor la scenă deschisă ale propriilor subordonați pe linie de partid.

Toate acestea își spun astăzi cuvântul, iar Antonescu ar avea în principiu de ce să se teamă că PSD-ul ar putea să nu îl mai susțină în bătălia pentru Cotroceni. Dar, judecând după comportamentul lui Victor Ponta și declarațiile sale publice, teama președintelui liberal este fără obiect. Indiferent de ce a făcut Antonescu și de câte provocări a lansat spre PSD, Victor Ponta a precizat mereu că turbulentul său partener de alianță rămâne candidatul USL pentru prezidențiale. Așadar, dacă Antonescu face procese de intențe PSD, este doar fiindcă încearcă să găsească un țap ispășitor și o scuză pentru comportamentul său distructiv la adresa Uniunii, liderul liberal fiind în realitate singurul vinovat dacă social-democrații vor renunța să îl mai susțină la prezidențiale.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ