Pocora: Antonescu şi Iohannis au primit mandat de fermitate privind respectarea protocolului USL

| 17 feb, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, au primit un mandat de 'fermitate' în ceea ce priveşte respectarea cu stricteţe a protocolului USL în discuţiile cu premierul Victor Ponta, a anunţat duminică seara purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

'Ceea ce s-a desprins este că mâine, la întâlnirea cu Victor Ponta, primul ministru şi co-preşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu însoţit de dl. prim-vicepreşedinte au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL, PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL aşa cum a fost el votat şi mandatat de către cetăţeni prin alegerile din 2012', a declarat Pocora, după întâlnirea liderilor PNL. 

Ea a explicat faptul că mandatul de fermitate înseamnă ca liderii USL să nu se abată de la programul de guvernare. 

'Mandatul de fermitate înseamnă să nu ne abatem de la protocolul semnat, de la programul de guvernare, de la votul dat de cetăţeni în 2012, să ducem mai departe această alianţă în forma în care ea a fost votată de cetăţeni', a spus Pocora.

Întrebată dacă s-a discutat eventuala părăsire a guvernării de către PNL, în cazul în care premierul Victor Ponta nu renunţă la propunerea unei poziţii de vicepremier pentru PC, Pocora a afirmat că 'discuţia nu a fost în această manieră'. 

'În discuţia de astăzi nicidecum nu s-a pus în discuţie de această manieră, discuţia nu a fost de asemenea manieră. Ceea ce pe noi ne interesează şi ceea ce contează pentru liberali este respectarea angajamentului luat în faţa cetăţenilor, ori acest lucru înseamnă un mandat de fermitate în discuţia de mâine cu dl Ponta. (...) Eu am convingerea că premierul Victor Ponta susţine continuarea proiectului USL, proiectul USL este foarte important şi pentru domnia sa, prin urmare nu pot să iau în calcul o asemenea ipoteză', a spus Pocora.

Ea a subliniat că PNL rămâne ferm pe poziţia sa în ceea ce priveşte un al patrulea vicepremier, arătând că 'USL înseamnă formula din 2012'.

'PNL a solicitat doar o schimbare în interiorul mandatelor pe care le-a negociat de la începutul acestei formule guvernamentale. Prin urmare noi nu am făcut decât să schimbăm oameni în interiorul ministerelor care aparţin PNL, inclusiv acel post de vicepremier care aparţine PNL, prin urmare PNL nu a cerut absolut nimic în schimb', a adăugat deputatul PNL. 

În ceea ce priveşte postul de ministru de Interne şi vicepremier pentru Klaus Iohannis, Pocora a spus că se va discuta în USL şi 'se încearcă să se găsească o formulă să rămânem în cadrul USL din 2012'. 

Ea a spus că discuţia din PNL 'nu a fost decât o consultare, o discuţie informală'. 

'Nu a fost o discuţie în aceşti termeni de ieşire de la guvernare, pentru că suntem parteneri în această guvernare, am venit în această guvernare în această formulă. USL însemnând PNL, PSD plus cele două partide mai mici partenere, prin urmare nu s-a pus problema de această manieră - ieşirea de la guvernare. (...) Guvernul condus de Victor Ponta este un guvern USL, în care PNL şi PSD sunt parteneri, este un contract, prin urmare dacă unul dintre parteneri rupe contractul atunci nu mai există termenul', a adăugat Pocora. 

În ceea ce priveşte transformarea miniştrilor delegaţi în miniştri plini, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că acest aspect se va discuta în cadrul întâlnirii cu premierul Victor Ponta. 

Ea a precizat că nu a existat o discuţie cu privire la votul din Parlament asupra formulei guvernamentale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ