Invitat chiar de José Manuel Barroso, noul LIDER MASONIC MONDIAL este ROMÂN

| 21 mai, 2014

Abia s-a finalizat Conferința masonilor care a avut loc în București și o nouă știre provoacă noi speculații cu privire la viitorul României. Radu Bălănescu a fost ales Secretar Executiv al Conferinţei Mondiale a Marilor Loji Regulare. Este cea mai înaltă poziţie deţinută până acum de un mason român la nivelul Masoneriei Regulare Universale

Majoritatea delegaţilor din peste 100 de ţări, prezenţi la Conferinţa organizată la Bucureşti l-au ales pe Bălănescu în poziţia deţinută până acum, timp de 16 ani, de către Thomas Jackson. Este o poziție care îi asigură statutul de Primus inter Pares și coordonator al întregii colaborări pe lanţul masonic mondial.

 

Cine este noul lider al Masoneriei?

Conform CV-ului publicat pe site-ul Marii Loje Naţionale, Radu Bălănescu este Doctor în Ştiinţe Medicale, directorul medical al Spitalului de Copii Grigore Alexandescu din Bucureşti și Preşedintele Comisiei Naţionale de Chirurgie Pediatrică la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Din anul 2013, Radu Bălănescu a fost ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Pe lângă multe alte distincții primite din partea diferitelor organizații masonice, a obținut în 2010 din partea statului român Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

E foarte probabil ca nu pregătirea profesională să fi fost cea care l-a recomandat în poziția pe care o deține în momentul de față. Radu Bălănescu a reprezentat Marea Lojă Naţională din România la toate Conferinţele Marilor Maeştri din Europa şi de pe alte continente, aducând o contribuţie majoră la creşterea prestigiului Lojei române pe plan extern. O demonstrează chiar invitația pe care i-a adresat-o José Manuel Barroso, Preşedintele Comisiei Europene, pentru a reprezenta masoneria română ca exponent al societăţii civile din România, la întrunirea Președinților Comisiei Europene.

 

Poziții pro

Imediat după aflarea știrii, jurnalistul Cristian Unteanu și-a exprimat în ziarul Adevărulsatisfacția pentru această premieră. El consideră că România obţine astfel un post simbolic într-o logică foarte specială de sistem, aceea care domină accesul la posturile-cheie din marile organizaţii internaţionale. În opinia sa, alegerea lui Bălănescu ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru orice român, în condițiile în care nu mai există astăzi niciun reprezentant al României care să conducă o organizaţie internaţională de relevanţă, putere şi influenţă de tipul Masoneriei.

În general, presa română doar a preluat știrea fără să se aventureze într-o analiză a posibilelor implicații. Reacțiile vor apărea, mai degrabă, în zilele următoare. Cel mai probabil, aceste reacții vor avea un caracter preponderent negativ, date fiind anumite aspecte din istoria masoneriei care au creat controverse. Nu în ultimul rând, teoriile conspirației pot alimenta suficiente speculații cu privire la recentul eveniment.

 

Poziții contra

Lăudată, acuzată sau controversată, masoneria continuă să fie un prilej de dezbateri fără sfârșit. Poate și din cauza aurei de mister care învăluie organizația. Conform multor teoreticieni ai conspirației, masoneria s-ar afla în spatele multor guverne, conducând lumea din „umbră”. Iar contestatarii ei nu lipsesc. Chiar din sfere politice înalte. Unul dintre cei mai vehemenți acuzatori din ultimii ani a fost Antonie Iorgovan, numit de unii „părintele constituției”. În cadrul emisiunii „Teoria Conspirației” transmisă la TVR 1, Iorgovan a emis acuzații dure la adresa masonilor, sugerând că „scopul lor este sa controleze prin mijloace oculte guverne, și parlamente, și justiție, și poliție, și jandarmerie, și garda de la prefectură, și orice, tot ce mișcă, tot ce zboară, totul trebuie să fie controlat de masonerie… dacă ar putea, până și Divinitatea…”

Afirmația sa nu poate fi verificată, atâta timp cât este o declarație cu titlu general, însă pare să fie confirmată chiar de către purtărorul de cuvânt al Masoneriei naționale, Olimpian Ungherea, care, în cadrul aceleeași emisiuni, nu a negat că masonii au intrat până în sferele cele mai înalte ale politicii sau armatei. Surprinzător, nici biserica nu este ocolită de prezența masonică. „Nu este niciun secret că în rândurile masoneriei române sunt înalte fețe bisericești: episcopi, mitropoliți, simpli preoți”, spunea purtătorul de cuvânt ca formă de apreciere a forței organizației.

Dincolo de faptul că masoneria este considerată de Iorgovan ca fiind neconstituțională datorită caracterului ei secret, o altă acuzație lovește direct în scopul organizației. Fără menajamente, Iorgovan și-a exprimat convingerea că, „dacă e să căutăm crima organizată, ea este foarte bine așezată în aceste structuri masonice”. Pentru îndrăzneala sa, foarte mulți bloggeri au fost convinși că a plătit cu viața, fiind asasinat lent și fără urme. Același lucru a fost susținut și de alte personalități ale politicii românești, deși sursele oficiale spun că Iorgovan a murit din pricina unui cancer la pancreas.

 

Teoriile conspirației cu privire la România

Cazul Iorgovan a trecut și s-a făcut liniște. Acum sunt din nou motive pentru o relansare a speculațiilor cu privire la implicațiile numirii unui român la conducerea Masoneriei mondiale.

Conform definiției date de masoni, organizația nu este prin natura ei o asociație secretă (deși prezintă asemănări cu Școlile de Mistere din Antichitate), ci este o societate „discretă, și cu secrete”. Însă, indiferent de definițiile pe care Masoneria și le acordă, în mentalul colectiv există percepția că scopul prioritar al masoneriei este instaurarea unei noi ordini mondiale. Numirea unui român în fruntea masoneriei poate fi pusă în corelație cu o populară teorie a conspirațiilor formulată în mediul american și care a devenit parte a unei serii ecranizate. Românul Nicolae Carpathia este identificat ca fiind nimeni altul decât viitorul Antihrist. În cadrul seriei Left Behind, Carpathia este lider alcomunităţii globale, al unui guvern mondial pe care în cele din urmă îl folosește împotriva celor care-L urmează pe Iisus Christos. În film, un român inițiază noua ordine mondială, iar speculațiile vin de acum de la sine.

Pentru orice analist onest, este importantă abordarea oricărui fenomen aflat în desfășurare cu simțul echilibrului. Și în privința masoneriei atitudinea ar trebui să fie aceeași. E drept că, fără masonerie, România ar fi arătat astăzi altfel. Multe dintre realizările actuale nu ar fi fost contretizate. Aceasta este o certitudine istorică. Însă, la fel de bine, nu poate fi ignorat nici caracterul secret al organizației și nici faptul că nu toți dintre cei peste 6.000 de membri ai săi la nivel național își dezvăluie apartenența masonică, deși ocupă poziții cheie în instituții importante ale statului român.

De aici derivă și speculațiile care cel mai probabil se vor înteți. Numirea unui român în poziție cheie a masoneriei mondiale nu face decât să demonstreze forța pe care Loja națională a jucat-o în configurația jocurilor masonice. Efectele pe care această situație le are asupra omului simplu rămân doar la nivel speculativ. Restul este istorie.

 

 

Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mai, 2014
Parintele Cleopache
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă !

************
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc !

************
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent ?
- Vaaai, se poate, părinte ?

************
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini !
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie ?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo ?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

************
De ce merge Iisus pe apă ?
- Orice rąhąt pluteşte.

************
Care este numele real al lui Iisus ?
- Conchita Wurst.

************
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, îl întreabă pe Sfântul Petru: “Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici ?”

************
Care-i diferenţa între Iisus şi o icoană a lui Iisus ?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

************
De ce moare Iisus în fiecare an ?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

************
Se poate ruga un ortonaut în patru labe ?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.
07 iun, 2014
lore
ti-au murit totii neuronii si suferinta din tine cred ca a scris....pacat de tine ca Isus si-a dat viata pt pacatele tuturor ca noi prin el sa obtinem mantuirea, dar tu nu meriti k esti un imbecil

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ