UPDATE. Traian Băsescu: Ar fi un lucru bun dacă aș putea să fac echipă cu Klaus Iohannis

| 14 feb, 2014

Traian Băsescu a făcut această afirmație în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele CE Jose Manuel Barroso, în timpul căreia a fost abordat subiectul aderării la spațiul Schengen.

Traian Băsescu a declarat, în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele CE Jose Manuel Barroso, când a fost abordat subiectul aderării la spațiul Schengen, că ar fi „un lucru bun” dacă ar face echipă cu un ministru de Interne care să se numească Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va face vizite în capitalele statelor care sunt reticente în legătură cu aderarea României la Schengen, Băsescu a spus: "Nu ştiu dacă neaparat voi face vizite în capitalele unde avem vulnerabilităţi, dar un bun lucru ar fi dacă aş putea face echipă cu un ministru la Interne care s-ar numi Iohannis. Mai avem discuţiile din luna mai, când voi încerca să explic, mult mai aspru - dacă-mi este permis, faptul că deja avem un sentiment profund de frustarare, iar MCV a devenit un instrument de joc politic. Dacă privim rapoartele pe Schengen, iar România e analizată, România stă foarte bine. Or, utilizarea MCV-ului împotriva unei ţări membre e un lucru care devine dificil de acceptat", a spus Băsescu.

„Până la urmă, obiectivul nostru este să ne integrăm în Uniunea Europeană, de aceea ne-am bucurat legat de liberalizarea circulaţiei forţei de muncă la 1 ianuarie, de aceea vrem să fim în Schengen, să continuăm procesul de integrare, şi de aceea ne pregătim să intram în euro, tot pentru a accelera şi a fi mai profund integraţi. Dar nu putem accepta la nesfârşit ca unele state să utilizeze MCV-ul ca instrument politic, să blocheze procesul de integrare al României în Uniunea Europeană, în condiţiile în care instituţiile funcţionează. Nu putem merge la nesfârşit: 'Dar dacă această clasă politică va face nu ştiu ce'', a subliniat preşedintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ