Barroso: Sunt încă îngrijorări legate de independenţa justiţiei şi de corupţie

| 14 feb, 2014

România a înregistrat progrese semnificative, dar rămân îngrijorari legate de independenţa justiţiei şi de corupţie. a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Traian Băsescu, la Bruxelles.

"I-am spus preşedintelui Băsescu că CE susţine cu tărie reformele din România (...) Am discutat despre MCV. România a înregistrat progrese semnificative, dar rămân îngrijorari legate de independenţa justiţiei şi de corupţie. Procesul de reformă trebuie să continue, iar rezultatele obţinute trebuie consolidate", a declarat Barroso.

Acesta susţine că România trebuie să intre în zona Schengenc cât de repede se poate, pentru că ţara noastră a îndeplinit criteriile tehnice.

"În privinţa Schengen, până la urmă e decizia statelor membre. Comisia consideră că tehnic România îndeplineşte toate criteriile. Am spus-o şi Consiliului European, Comisia e transparentă. Dar e o chestiune care trebuie rezolvată de statele membre. Ştiu că preşedintele Băsescu se gândeşte la o soluţie treptată, nu vreau să intru în detalii, este o mare aspiraţie a cetăţenilor români", a declarat Barroso.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ