Anunț de ultimă oră al ministrului Educației: Ce se întâmplă cu vacanța de iarnă

| 14 sep, 17:29

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că a decis prelungirea vacanței de iarnă de la 4 ianuarie până la 11 ianuarie pentru "calitatea" procesului educațional.

"Am văzut că 61% dintre părinți nu au agreat ca anul școlar să înceapă mai devreme. Am văzut că și în rândul elevilor a fost un lucru mult discutat.

Atunci, am decis ca în anul școlar să înceapă tot în săptămâna care include data de 15 septembrie. Acest lucru a făcut posibil să îndeplinim un alt deziderat, o altă solicitare venită deopotrivă din partea elevilor și a cadrelor didactice, aceea de a nu reveni la școală imediat după data de 3 ianuarie.

Citește și:  Ministrul Educaţiei: Circa 3.500 de profesori nu au pregătirea necesară pentru a intra la clasă

Și eu sunt cadru didactic și cred că orice cadru didactic onest știe cât de ușor sau cât greu este să vii la școală începând cu 4 ianuarie să faci cursuri pe 5, 6 și mai ales 7 ianuarie. Pentru calitatea procesului educațional am decis și ne-am asumat acest lucru, este mai bine ca vacanța de iarnă să se sfârșească pe 10 ianuarie și să puteți ține cursurile pe 11 ianuarie", a spus ministrul, citat de Agerpres.

El a afirmat că Ministerul Educației dorește să vină în întâmpinarea așteptărilor societății, dar atunci când propunerile sunt "antagonice" să fie prioritizat interesul elevului.

"Dorim să venim în întâmpinarea tuturor așteptărilor societății, dar atunci când propunerile sunt antagonice cred că este de datoria noastră, a Ministerului Educației, să prioritizăm interesul elevului și punctul de vedere al profesorului", a afirmat Cîmpeanu.

Anul școlar se structurează pe două semestre. Astfel, cursuri se vor desfășura de luni, 14 septembrie, până vineri, 18 decembrie 2015. În perioada 31 octombrie — 8 noiembrie clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor avea vacanță.


Vacanța de iarnă este prevăzută de sâmbătă, 19 decembrie 2015, până duminică, 10 ianuarie 2016, iar cursurile se vor desfășura din 11 ianuarie 2016 până pe 5 februarie 2016.


Copiii vor fi în vacanța intersemestrială de sâmbătă, 6 februarie 2016, până duminică, 14 februarie 2016.

Semestrul al doilea este structurat astfel: cursuri de luni, 15 februarie 2016, până vineri, 22 aprilie 2016, vacanța de primăvară de sâmbătă, 23 aprilie 2016, până marți, 3 mai 2016. Cursurile se vor desfășura de miercuri, 4 mai 2016, până vineri, 24 iunie 2016.

Vacanța de vară va începe sâmbătă, 25 iunie 2016, și se va încheia duminică, 11 septembrie 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 19:50
Petra
Afacerea fenomenala! Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ