Sorin Cîmpeanu: Secretarul de stat "Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii" şi-a dat demisia

| 22 oct, 12:20

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că secretarul de stat Vasile Șalaru și-a depus demisia, după ce, în urmă cu câteva zile, conform presei locale, a declarat că fetele ar trebui să învețe "să meargă frumos", cu "pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții", anunţă Agerpres.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru, membru al ALDE, şi-a înaintat demisia, a anunţat ministrul Sorin Câmpeanu joi dimineaţă. "În urma unor discuții cu secretarul de stat, a înțeles să își înainteze demisia pentru a nu afecta sistemul de învățământ într-o maieră și mai apăsătoare. Domnia sa va veni cu detalii pentru a explica ce a vrut să zică în acea declarație, pe care nu și-o asumă integral", a declarat ministrul Educației.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru a declarat, marți, într-o conferință de presă la Deva, că ar trebui introduse în școli cursuri în care fetele "să învețe să meargă frumos, să știe să fie gazde bune și cum se servește ceaiul", el susținând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine și prin ținută".

Citește și:  Secretar de stat la Educaţie: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”

"Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, potrivit publicației Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educației a răspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă și altceva".

La finalul conferinței de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: "Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții".

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Vasile Șalaru este secretar de stat în Ministerul Educației din luna ianuarie a acestui an. El este copreședinte ALDE Iași, fiind și candiddat la Primăria Iași.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 12:36
Lizuca Popa
Badaran -sef:I.Rus-ministru
Badaran -pufos :Mirel Palada-secretar de stat
Badaran-membru:Selaru-secretar de stat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ