Anunț de ultimă oră despre combinatul siderurgic de la Galaţi

| 12 oct, 11:17

Anunt important despre combinatul siderurgic de la Galaţi.

ArcelorMittal nu a găsit încă un cumpărător pentru combinatul siderurgic de la Galaţi şi a cerut o prelungire a termenului, solicitare aprobată de Comisia Europeană, conform realitateadegalati.net.

Data de 7 octombrie era termenul-limită până la care grupul ArcelorMittal trebuia să-şi vândă şase unităţi din Europa, pentru a putea prelua uriaşul combinat llva din Taranto. Specialiştii aşteptau ca numele noilor proprietari să fie anunţate în zilele de 8 şi 9 octombrie, în timpul reuniunii Consiliului European din Luxemburg, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit unor informații neoficiale, ArcelorMittal a solicitat Comisiei Europene o amânare a deciziei până la 1 noiembrie, iar răspunsul autorităților continentale antitrust a fost pozitiv. În aceste condiţii, cumpărătorii fabricilor din Piombino (Italia), Galați (România), Skopje (Macedonia), Ostrava (Republica Cehă), Dudelange (Luxemburg) şi Liege (Belgia) vor fi cunoscuţi peste trei săptămâni.

Potrvit presei europene de specialitate, pentru combinatul de la Galaţi au depus oferte grupul ucrainean Metinvest, condus de miliardarul Rinat Ahmetov, și firma anglo-indiană Liberty House, patronată de Sanjeev Gupta, a mai informat realitateadegalati.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ