Anunţ de ultimă oră! Ce se întâmplă de la 1 mai cu cardurile de sănătate

| 24 apr, 21:49

Spitalele care după 1 mai nu sunt dotate cu cititoare pentru carduri sunt obligate să acorde consultații și să interneze pacienții care prezintă cardul sau o adeverință, a declarat, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Acesta a transmis direcțiilor de sănătate publică o informare care se referă la obligativtatea utlizării cardurilor de sănătate de la 1 mai, informează Hotnews.

Persoanele care refuză folosirea acestor carduri, pot beneficia de serviciile medicale dacă prezintă o adeverință de înlocuire a cardului, dată de Casa de Asigurări de Sănătate. Această adeverință este valabilă 3 luni.

"Vă rugăm să comunicați unităților spitalicesti din raza dumneavoastră de competență că, în situația în care, la data de 1 mai, nu vor avea functională posibilitatea de a valida serviciile medicale prin card sau adeverință, au obligația de a nu restrânge sau respinge acordarea de servicii medicale pentru pacienții care se prezintă cu un card sau o adeverință de asigurat validă. În cazul în care utilizarea cardurilor de sănatate nu este posibilă, din culpa unității spitalicesti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către aceasta din venituri proprii", a precizat Bănicioiu, în informarea către direcții.

Potrivit noilor reglementari care intră în vigoare de la 1 mai, orice serviciu din pachetul de bază va fi acordat doar pe baza cardului de sănătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 apr, 12:55
Andrei
Munceste de acasa!
MUNCESTE DE ACASA!

Instruire gratuita oferita de firma, sub forma unor cursuri oferite prin mail.
Contract legal oferit din start!
O afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA .
Fara a necesita cunostinte avansate IT.
Se lucreaza de acasa, part-time/full-time.
Minim 18 ani.
Fii propriul tau sef.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult.
Pentru mai multe detail TRIMITE ‘’INFO’’ la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ