Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la KLAUS IOHANNIS: Această RELAŢIE e prioritară pentru noi

| 11 mar, 19:16

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că relaţia cu Polonia este o prioritate pentru România. Şeful statului a făcut această afirmație înainte de plecarea în vizita de stat pe care o efectuează, începând de joi, în Polonia.

"Relația cu Polonia este o prioritate pentru România atât în plan european cât și transatlantic subliniată de existența unui parteneriat strategic (...) Ţările noastre sunt legate de o istorie comună, de cooperare şi solidaritate în momente cruciale", a declarat Klaus Iohannis înainte de plecarea în Polonia.

Preşedintele român a precizat că efectuează vizita de stat în Polonia la invitaţia omologului său, Bronisław Komorowski.

Klaus Iohannis a menţionat că agenda întâlnirilor cuprinde discuţii legate de evoluţia relaţiilor bilaterale, din punct de vedere economic, politic şi militar. "Avem în vedere proiecte concrete de cooperare între România şi Polonia, în cadrul Uniunii Europene şi NATO, cu accent pe cooperarea regională", a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a mai afirmat că în cadrul vizitei se va discuta şi tema securităţii, cu referire în mod deosebit la chestiunea Ucrainei.

"Ambele state au un interes major faţă de vecinătatea estică. De aceeea, cred că există premise ca împreună, România şi Polonia să joace un rol important în configurarea cooperării NATO şi UE, cu partenerii din regiune", a mai spus preşedintele României.

Vizita va începe joi cu o întrevedere cu președintele Poloniei după care Klaus Iohannis se va întâlni la sediul Ambasadei cu membrii comunităţii române, informează România TV.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ