Anunţ de ultimă oră de la Metrorex

| 27 apr, 19:05

Licitația organizată de Metrorex pentru achiziționarea unui număr de 51 de trenuri de metrou de la producătorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a fost blocată, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea soluționării contestațiilor depuse de societățile Alstom și Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autoritățile statului nu vor pronunța o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză derulată de DNA.

DNA cercetează în prezent anumite secțiuni ale licitației privind achiziția celor 51 de trenuri de la CAF, destinate transportului bucureștenilor pe Magistrala 5, Drumul Taberei — Pantelimon

"În data de 24.04.2015, prin adresa nr. 3433-352,357/C6/24.04.2015, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a comunicat Metrorex Decizia nr. 75s/C6/352, 357/24.04.2015 cu privire la procedura de achiziție a 51 de trenuri de metrou, prin care a decis suspendarea soluționării contestațiilor depuse de către SC Alstom SA și de către SC Astra Vagoane SA, în contradictoriu cu SC Metrorex SA până când autoritățile statului vor pronunța o hotărâre definitivă în cercetarea ce se afla în derulare", informează Metrorex printr-un comunicat remis luni AGERPRES.

Potrivit reprezentanților Metrorex, acest lucru înseamnă că până când nu va exista o hotărâre definitivă dată de autorități în cazul cercetării derulate de DNA referitor la licitația organizată în vederea achiziționării celor 51 de garnituri de metrou de la CAF, compania nu poate să deruleze contractul respectiv, acesta fiind, practic, suspendat.

Totodată, prin aceeași decizie, CNSC a respins cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de Metrorex.

"În consecință, Metrorex va proceda la publicarea în SEAP a Deciziei nr. 75s/C6/352, 357 din data de 24.04.2015", se precizează în comunicatul companiei.

Pe 23 și 24 martie 2015, societățile Alstom și Astra Vagoane au depus contestații la procedura de licitație deschisă având ca obiect achiziția a 51 de trenuri pentru Magistrala 5 de metrou.

Conform Metrorex, procedura de licitație deschisă, organizată pentru achiziționarea de "Trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5, Drumul Taberei — Pantelimon' se înscrie "între acțiunile SC Metrorex SA orientate în scopul punerii în funcțiune a unui nou obiectiv de investiții pentru dezvoltarea și modernizarea rețelei de metrou din București, respectiv 'Magistrala 5 de metrou — Drumul Taberei — Pantelimon'".

"În contextul absorbției fondurilor structurale și de coeziune, SC Metrorex SA a întreprins demersurile necesare în vederea includerii obiectivului de investiții Magistrala 5 de metrou, inclusiv achiziția materialului rulant aferent acestei magistrale, în rândul obiectivelor cu finanțare asigurată din fonduri externe nerambursabile, respectiv Programul Operațional Sectorial Transport 2007 — 2013 și Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 — 2020", se menționează într-un comunicat al companiei, publicat pe 17 martie.

Tag-uri: CNSC, DNA, Metrorex
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ