Reacţia Metrorex după apariţia gropilor din cauza frezei care săpa în zona Academiei Militare

| 21 mai, 12:17

Traficul în Capitală este deviat în zona Academiei Militare, după ce asfaltul a cedat din cauza lucrărilor la metrou.

Potrivit Brigăzii Poliţiei Rutiere, traficul este blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind însă deviat pe mai multe rute ocolitoare.

"Datorită unor elemente necunoscute privind terenul (umpluturi necompactate, eventuale puţuri vechi, etc.), s-a diminuat presiunea de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri "Sfânta Filofteia" care asigură execuţia tunelului de metrou dintre staţiile Academia Militară şi Eroilor 2. Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitică) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ 6 m. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 m.

S-a constituit o echipă mixtă formată din reprezentanţi – specialişti ai constructorului ASTALDI şi Metrorex, ce analizează situaţia creată. Menţionăm că atât tunelul, echipamentul de săpat, cât şi terenul sunt stabile în acest moment, iar lucrările de săpături se desfăşoară în condiţii normale. În cursul zilei de astăzi, zona respectivă va fi decopertată, stabilizată, iar suprafaţa carosabilă va fi refăcută pentru restabilirea circulaţiei auto în condiţii normale", a precizat Metrorex într-un comunicat oficial.

De asemenea, în cursul dimineţii existau informaţii că freza care săpa la Magistrala 5 a urcat la șase metri, în loc de standardul de 12 metri, iar asfaltul s-a umflat și a crăpat, potrivit Digi.

Tag-uri: Metrorex
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ