Marin Aldea, șeful Direcției Strategie, este noul director general interimar al companiei

| 08 dec, 19:35

Marin Aldea, șeful Direcției Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, a preluat atribuțiile funcției de director general interimar al societății, în locul lui Cătălin Homor, care îl înlocuiește pe Narcis Neaga la conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

"Astăzi, 8.12.2015, membrii Adunării Generale a Acționarilor din cadrul SC Metrorex SA au aprobat preluarea atribuțiilor funcției de director general pe o perioadă interimară de către domnul Marin Aldea, director al Direcției Strategie, Planificare, Resurse în cadrul SC Metrorex SA", potrivit unui comunicat al Metrorex.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi din România (CNADNR) a decis înlocuirea lui Narcis Neaga cu Cătălin Homor la conducerea companiei, ordinul în acest sens fiind semnat marți de ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Citește și:  Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a fost demis. Cine preia șefia Companiei de Drumuri

'Azi a avut loc ședința extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) CNADNR, care a dezbătut elementele anunțate și a propus următoarele: având în vedere că directorul general Narcis Neaga este doar provizoriu numit, sau în termeni tehnici cu preluare de atribuții ale directorului general, având în vedere că AGA a dispus deja un set de măsuri în baza materialelor cunoscute în companie și având în vedere că se dorește orice evitare a unui eventual prezumtiv conflict de interese între activitatea directorului general și măsurile care urmează a fi luate și clarificările care urmează a fi realizate, s-a hotărât ca domnului director general Neaga să-i înceteze preluarea de atribuții pentru funcția de director general, aceste atribuții urmând să fie transferate prin statutul directorului general interimar domnului Cătălin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt însușite și la nivel de minister. Am semnat deja ordinul în acest sens', a anunțat Dan Costescu.

Potrivit acestuia, la finele lunii octombrie, Corpul de control al ministrului a predat raportul solicitat pentru problemele de pe tronsonul de autostradă Orăștie — Sibiu și altele, raportul fiind înaintat și DNA, care urmează să analizeze și să vadă ce este de natura activității lor și dacă este necesar să fie luate măsuri.

Procurorii DNA au deschis un dosar penal, în care a fost începută urmărirea penală in rem, în legătură cu săvârșirea unor posibile fapte de corupție în construirea autostrăzii Sibiu-Orăștie.

Potrivit unui răspuns al DNA, în acest dosar a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție și infracțiuni privind fraude cu fonduri europene.

Până în prezent, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

Tag-uri: Marin Aldea, Metrorex
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ