Introducerea unui program de noapte la metrou este IMPOSIBILĂ, susţine Metrorex

| 05 aug, 14:24

O mare parte a bucureștenilor susțin că metroul din Capitală ar trebui să circule non-stop sau să aibă programul prelungit. O petiție online în acest sens a fost deja lansată. Cu toate acestea, Metrorex susține că acest lucru nu se poate realiza.

Capitala deține singurul sistem de transport în comun subteran din România. Peste 600.000 de bucureșteni circulă zilnic cu metroul, pe care îl caracterizează ca fiind cel mai rapid și sigur mijloc de transport în comun, dar și foarte scump.

Mulți dintre cei care folosesc zilnic transportul în comun din subteran susțin că Metrorex ar trebui să introducă trenuri de circulație non-stop sau, măcar, să prelungească programul acestora, seara.

Metrorex susține că acest lucru nu se poate întâmpla, întrucât după retragerea trenurilor din circulație, începând cu ora 00:00 și până la ora 04:30, personalul companiei realizează mai multe activități de întreținere.

„Programul de circulație a trenurilor de metrou pentru publicul călător este între orele 05:00-23:00. După această oră, trenurile se retrag din circulație. Pentru asigurarea în condiții de maximă securitate a transportului de călători, în perioada nopții (în intervalul orar 00:00-04:30), se efectueaza un program de revizii, întreținere și reparații a instalațiilor și construcțiilor. Din acest motiv nu este posibilă prelungirea programului de circulație a trenurilor de metrou”, susţine Metrorex, potrivit b365.ro.

Bucureștenii nu sunt mulțumiți de faptul că metroul se închide la ora 23:00, cei mai mulți dintre aceștia insistând asupra faptului că metroul ar trebui să circule non-stop, sau cu program prelungit. Printre argumentele aduse de bucureșteni se numără faptul că foarte mulți dintre aceștia lucrează în ture de noapte.

 

 

Tag-uri: Metrorex, metrou
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 20:59
METROREX
va rugam sa nuantati pozitia METROREX
Programul de circulație a trenurilor de metrou pentru publicul călător este între orele 05:00÷23:00. După această oră trenurile se retrag din circulație. Pentru asigurarea în condiții de maximă securitate a transportului de călători, pe perioada nopții (în intervalul orar 00:00÷4:30), se efectuează un program de revizii, întreținere și reparații a instalațiilor și construcțiilor.Timpul alocat intretinerii caii de rulare - proceduri de burare a liniei de metrou necesare redarii elasticitatii sinei, diverse alte operatiuni la sina, etc timpul spuneam este si asa prea scurt: LT-istii (lucratorii de la linii si tunele) lucreaza intr-o tensiune foarte mare, presati de timp, de asemenea operatiunea de reparare/astupare a infiltratiilor de apa din peretii tunelului necesita timp si atentie sporita. Fiecare por nedescoperit si netratat astazi poate cauza circulatiei circulatiei trenului de maine. LT-istii asigura in fiecare noapte calatoria cu metroul pentru a doua zi. Din aceste motive nu este posibilă deocamdata prelungirea programului de circulaţie a trenurilor de metrou.

Avem in vedere solicitarile publicului calator de prelungire a circulatiei metrourilor si pe timp de noapte. Astfel, s-au facut demersuri pentru modernizarea magistralelor de metrou in functiune (instalatii, cale de rulare, finisaje...). Metrorex are în prezent în derulare un proiect pentru îmbunătăţirea serviciilor de transport public cu metroul pe Magistrala 2, Berceni – Pipera. Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial – Transport (POS-T) – Fonduri de Coeziune. În proiect sunt prevăzute lucrări de modernizare la toate instalaţiile (de automatizare trafic, electrice, sanitare, de ventilaţie, de informare a publicului călător), lucrări de refacere la toate finisajele şi va fi continuată accesibilizarea staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi. Odata realizate aceste modernizari, speram ca si activitatile de noa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ