Anunţ important pentru şoferi: Cum vrea Ministerul Sănătăţii să modifice Codul Rutier

| 22 aug, 2014

Codul rutier. Ministerul Sanatatii a lansat, in dezbatere publica, un proiect prin care soferii implicati inaccidente rutiere ar putea semna, pe viitor, procesul-verbal privind recoltarea probelor biologice intocmit de politistul rutier.

Codul rutier. Potrivit proiectului aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii, pana pe 30 septembrie, procesul verbal in urma unui accident va cuprinde si semnatura persoanei supuse recoltarii.

In prezent, legea prevede ca nu este nevoie de aceasta semnatura si procesul verbal este iscalit de medic si de politist.

Totodata, o alta modificare vizeaza mostrele de sange. In prezent, legea spune ca pentru determinarea alcoolemiei se vor recolta doua probe de sange la un interval de o ora una fata de cealalta, fiecare proba fiind reprezentata printr-o cantitate de 10 ml sange.

Proiectul supus dezbaterii pe MS prevede, insa, ca se va recolta o singura mostra de sange.

In ceea ce priveste analiza contraprobei, aceasta s-ar putea realiza la orice institut de medicina legala, dupa cum se arata in documentul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2014
Alexei
EXCELENT
Prima regula de bun simt tind cont de multitudinea de metode prin care se inlocuiesc probele de singe in spitale !!! Ar mai trebui adaugata raspunderea autorului de a plati TOATE cheltuielile medicale rezultate in urma unui accident.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ