Anunţ-şoc: laboratorul spaţial Philae a descoperit viaţă în spaţiu

| 19 noi, 2014

Anunţ-şoc pentru comunitatea ştiinţifică: laboratorul spaţial Philae a descoperit molecule organice (baza vieţii) pe cometa Churyumov-Gerasimenko.

Probele culese de laboratorul spaţial Philae, care a aterizat pe cometa Churyumov-Gerasimenko, relevă că pe suprafaţa corpului ceresc există molecule organice, anunţă site-urile de ştiinţă. Deocamdată nu se cunoaşte decât că moleculele sunt pe bază de carbon, dar nu se ştie ce alte elemente conţin sau cât sunt de complexe.

Moleculele organice complexe, cum sunt amino-acizii, stau la baza vieţii aşa cum o cunoaştem noi. Condiţiile de mediu existente pe Terra la începuturile ei nu permiteau formarea unor astfel de compuşi organici, de aceea s-a dezvoltat ipoteza că aceste molecule provin din spaţiu. De altfel, acesta a fost unul din scopurile pentru care s-au pus bazele misiunii Philae - acela de a căuta ingredientele necesare vieţii pe o cometă, plecând de la ideea că Pământul a fost lovit de mai multe ori de astfel de corpuri cereşti l începuturile sale.

Descoperirea Philae a fost făcută cu ajutorul unor instrumente care pot determina prezenţa unor compuşi organici sau volatili în atmosfera subţire a cometei Churyumov-Gerasimenko.

Citeşte şi: Premieră în industria spaţială: Sonda Rosetta a plasat un robot pe suprafaţa unei comete

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ