Premieră în industria spaţială: Sonda Rosetta a plasat un robot pe suprafaţa unei comete

| 12 noi, 2014

Modulul Philae, lansat miercuri dimineaţa de pe sonda europeană Rosetta, a ajuns cu suces pe suprafaţa cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko, informează Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Este pentru prima dată când un un aparat construit de om asolizează pe o cometă

"Am ajuns pe cometa Ciurimov-Gherasimenko. Suntem foarte fericiţi!", au declarat cercetătorii de la ESA. Misiunea spaţială Rosetta, din care face parte robotul-laborator Philae, constă în recoltarea unor eşantioane de pe această cometă, care vor fi ulterior analizate şi ar putea oferi o serie de informaţii interesante despre originea Sistemului Solar şi chiar despre modul în care a apărut viaţa pe Terra.

Legătura dintre sonda Rosetta şi robotul Philae a fost restabilită aşa cum era prevăzut, miercuri, la aproximativ două ore după separarea lor.

Această misiune a început în 2004, atunci când a fost lansată sonda Rosetta. Cometele sunt considerate adevărate vestigii ale materiei spaţiale primitive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ